Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČIVALI MILIMETRI

ANKETA Je li Hrvatska primila gol iz zaleđa? VAR soba dugo je gledala ovaj detalj, a onda je pala odluka

Screenshot: Nova TV
26.03.2024.
u 22:06

Hrvatska nogometna reprezentacija primila je rani pogodak u finalu međunarodnog turnra u egipatskoj prijestolnici

Peta minuta na nacionalnom stadionu u Kairu ovog je utorka donijela oduševljenje na lica dobrih 90-ak tisuća navijača na jednom od najvećih svjetskih nogometnih zdanja. Egipat je tada, na samom početku dvoboja poveo protiv Hrvatske u finalu ACUD kupa, prijateljskog okupljanja četiri reprezentacije. Zabio je dotični Rami Rabia, 30-godišnji stoper egipatskog kluba Al-Ahly i to nakon dosta sporne situacije.

Imali su Egipćani jedan slobodan udarac, pucao je Mahmoud Trezeguet s lijeve strane nakon toga, a njegov je udarac obranio naš vratar Nediljko Labrović. Lopta se potom odbila do Mohameda Hamdija, a ovaj je asistirao za strijelca Rabije koji je zabio za 1:0. Mnogi na terenu, poglavito hrvatski nogometaši, tada su zastali u nevjerici. Očekivali su da će se situacija riješiti odmah na terenu, da će to biti zaleđe. No, gol je priznat, a onda je krenuo pregled VAR sobe. Budući da se ni tamo nisu mogla usuglasiti stajališta, egipatski sudac Diouf išao je pogledati situaciju na monitor. Nakon nekoliko minuta pokazao je na centar.

Jedan igrač Egipta koji je išao na loptu bio je u zaleđu, a suci su provjeravali je li dirao loptu. Sudac Diouf odlučio je da zaleđa nije bilo, no ne može to pomoći, ne možemo se oteti dojmu da je bilo zaleđe. Što vi mislite?

Foto: Screenshot: Nova TV

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

 

Komentara 5

JM
JMN
22:18 26.03.2024.

Igrač koji se nalazi u poziciji zaleđa... ...sankcionira se samo kada se uključi u aktivnu igru: ..., jasnim pokušajem da igra loptom u svojoj blizini kada taj potez utječe na suparnika, očiglednom kretnjom koja jasno utječe na sposobnost suparnika da igra loptom...

VE
Verwoerd
11:13 27.03.2024.

Utjecaj na igru iz nedozvoljene pozicije uvijek je bilo zaleđe. Uopće nije bitno je li on taknuo tu loptu ili nije, bitno je samo je li utjecao na igru a ovaj je svakako utjecao.

Avatar CUBE
CUBE
08:19 27.03.2024.

Mi smo se kod braće proveli ko bosi po trnju, utrpaše nam 4 komada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije