Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurovizija

Predstavnica Irske zlostavljana je kao dijete, a onda je lani doživjela užas: 'Bilo je strašno...'

Malmo: Konferencija za medije prve polufinalne večeri
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/8
08.05.2024.
u 10:09

Predstavnica Irske na ovogodišnjoj Euroviziji privukla je veliku pozornost publike, a komentari su za njezin nastup doista podijeljeni. Doduše, većina je onih koji su negativno nastrojeni, a ova glazbenica poručila je "hejterima" kako je i ona samo čovjek... Život je nije mazio, a što je sve proživjela, doznajte u nastavku teksta

Nakon prve polufinalne noći Eurovizije jedna od top tema definitivno je irska predstavnica Bambie Thug, inače pravog imena Bambie Ray Robinson. Koreografija za njezinu pjesmu "Doomsday Blue" nikog nije ostavila ravnodušnim, a komentari domaćih i stranih gledatelja samo se nižu. Ova glazbenica rođena je u Corku 6. ožujka 1993. godine, a identificira se kao "nebinarna" osoba te preferira da se za nju koristi zamjenica "oni". 

Osim toga, Bambi je u ranom djetinjstvu dijagnosticiran ADHD, odnosno poremećaj pažnje i hiperaktivnosti. Iako joj je prvotni plan bio studiranje plesa, nakon ozljede prebacila se na studij mjuzikla i pjevanja. Paralelno je nastupala na raznim humanitarnim događanjima namijenjenim osobama s invaliditetom, na kojima je utjelovljavala "princezu". Irish times objavio je nekoliko informacija i činjenica koje nikog nisu ostavile ravnodušne za ovu glazbenicu, a koja je definitivno ostavila pečat na ovu prvu polufinalnu večer Eurovizije. 

Ove je godine progovorila o seksualnom napadu i traumama, a u siječnju je Bambie otkrila da je imala složeni i teži oblik PTSP-a od brojnih seksualnih napada i traume koju je doživjela u djetinjstvu. Ove joj se godine PTSP ponovno aktivirao zato što je u svibnju prošle godine bila silovana.

"Pozvala sam prijatelja. Bilo je to prije mog debitantskog nastupa na Download Festivalu, najvećeg trenutka u mojoj karijeri do sada, i iskreno, ukrao mi je to iskustvo. Bila sam potpuno slomljena, maskirala sam se i ne sjećam se ni sekunde showa", kazala je te dodala: "Bilo je strašno, ali neću dozvoliti da me to zaustavi. To me samo čini jačom", iskreno je priznala neustrašiva Bambie koja je u svojoj boli pronašla snagu i inspiraciju da nastavi dalje, prenosi britanski The Sun. 

 

FOTO Pogledajte zanimljive modne kombinacije glazbenice Bambie Thug

Malmo: Konferencija za medije prve polufinalne večeri
1/6

 

VEZANI ČLANCI:

 

Ranije ovog tjedna kada je primijetila gomilu poruka mržnje i hejterske komentare, osvrnula se i na to te javnosti poručila: - Sjetite se da sam i ja čovjek. Prošla sam kroz toliko trauma i još uvijek se javljam s ljubavlju nakon svake prepreke i teškog vremena. Oduvijek sam bila feniks i vaše riječi i iskrivljeni stavovi me ne mogu povrijediti - poručila je zanimljiva Bambie kojoj je inače majka Irkinja, a otac Šveđanin, osim toga, Bambie ima i tri sestre. 

 

FOTO Tajči za Večernji otkrila gdje u Hrvatskoj želi da se održi Eurovizija i što misli o Baby Lasagni

Malmo: Konferencija za medije prve polufinalne večeri
1/28

 

Bambie je autor vlastitog žanra glazbe pod nazivom "ouija-Pop", a takvu kategoriju osmišljava zato što ne želi biti ograničena na samo jedan zvuk. - Moje stvari su Avant-Electro Pop i Hyper-Punk. Mi to zovemo grit pop ili rot, ali nedavno sam skovala termin "ouija pop" - objasnila je za Gai Times. 

 

Ivan Tandarić: 'Kad cijela dvorana pleše uz 'Rim Tim Tagi Dim', izgleda pobjednički!'

Komentara 18

EJ
ejStef
10:38 08.05.2024.

Da, ovo samo potvrđuje da je izabrana radi ideologije, a ne kvalitete pjesme.

ZP
Zabranjen pristup
11:02 08.05.2024.

Sta je umjesto terapije odabrala euroviziju

Avatar Jopa
Jopa
11:20 08.05.2024.

Eto kakav nam progres nude lijeve politike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije