Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz od Curenko

Donna Vekić ispala u prvom kolu Rima

Tokio: Donna Vekić u prvom kolu protiv Caroline Garcie
Igor Kralj/OI TOKIO 2021
08.05.2024.
u 16:00

Nju je nakon dva sata i 38 minuta igre svladala Ukrajinka Lesja Curenko sa 6-2, 3-6, 7-6 (5).

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira iz serije "masters 1000" u Rimu, nju je nakon dva sata i 38 minuta igre svladala Ukrajinka Lesja Curenko sa 6-2, 3-6, 7-6 (5).

U prvom setu 27-godišnja Osječanka napravila je previše pogrešaka i to u ključnim trenucima. Gubila je gemove na svoj početni udarac odmah u prvoj igri dvoboja te kod zaostatka 2-4 kada je "donirala" sedam godina stariju Curenko dvostrukom servis pogreškom. S druge strane, nije iskoristila niti jednu od četiri prilike za oduzimanje servisa suparnici i to u tri različita gema, jednu kod 0-1, jednu kod 2-3 te još dvije kod 2-5.

Drugi je set protekao u mnogo boljoj igri Vekić koja je napokon oduzela servis Curenko za vodstvo od 3-1, pa iako nije iskoristila niri jednu od tri set-lopte za još jedan "break" kod 5-2, lako je riješila tu dionicu igre u svoju korist na vlastitom početnom udarcu. 

Iako u drugom setu nije bila suočena s niti jednom "break-loptom" Vekić se vratila lošim navikama iz prvog seta odmah na startu trećeg kada je Curenko "breakom" povela sa 2-0. Uskoro je bilo i 4-1 za Ukrajinku, a onda je Vekić započela novi povratak, poravnala je na 4-4 i imala 0-30 na servis Ukrajinke i tu stala. Do 6-6 obje su igračice držale servis da bi u odlučujućem "tie-breaku" Vekić povela sa 2-0 samo da bi izgubila sljedećih pet poena, od toga tri na svoj servis. Posebno je bolan bio onaj kod zaostatka 2-3 kada je loptica Curenko koja je išla u aut prije no što je pala na tlo dodirnula Vekić. Iako je nakon 3-6 Vekić svojim servisom spasila prve dvije meč-lopte suparnice na treću je poslala forhend u aut.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije