Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOV BOGATAŠA

Daliću prije Eura stiže nemoralna ponuda? Moglo bi dočekati iskušenje kojem će teško odoljeti

International Friendly - Tunisia v Croatia
Foto: AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS
1/4
08.05.2024.
u 07:30

Klub za kojeg su u smiraju njihovih karijera igrali španjolski velikani Raul i Xavi Hernandez traži novog trenera, a izbor katarskih bogataša, vjeruje se, pao je na Dalića

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić brusi neke od zadnjih detalja svojih trenerskih priprema za Euro 2024. Do kontinentalne smotre u Njemačkoj, odnosno do prve utakmice naše reprezentacije na turniru ostalo je još svega 37 dana. Pred Dalićem i njegovim stožerom je velika misija, a uskoro će biti određen i popis onih koji će doći na pripreme u Rijeku.

No, pred Dalićem bi se vrlo brzo mogla naći i nova bogata ponuda iz azijskog svijeta. Naime, mediji u Kataru, zemlji organizatoru prošlog Svjetskog prvenstva kazuju da će hrvatskom izborniku ponudu poslati tamošnji državni prvak, Al Sadd. Klub za kojeg su u smiraju njihovih karijera igrali španjolski velikani Raul i Xavi Hernandez traži novog trenera, a izbor katarskih bogataša, vjeruje se, pao je na Dalića.

Podsjetimo, Dalić je na klupi Hrvatske od jeseni 2017. godine kad je vatrene odveo na SP 2018. gdje je osvojena povijesna srebrna medalja. Već nakon tog turnira Dalić je uporno odbijao sve ponude koje su dolazile za njega, a s Hrvatskom je uzeo i svjetsku broncu u Kataru, uz finale Lige nacija prošle godine. Veliko je pitanje želi li uopće Dalić napustiti mjesto hrvatskog izbornika, a ponuda Al Sadda još nije službena i ne zna se hoće li je Katarci uopće i zaista poslati.

Kako bilo da bilo, Dalić je Hrvatsku do sada vodio u 82 navrata, a već je ranije radio u Aziji, kako u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Al-Ain), tako i u Saudijskoj Arabiji, gdje je vodio Al-Hilal i Al-Faisaly.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar utunelu
utunelu
14:16 08.05.2024.

da je veliki trener zvali bi ga Man.City Real a ne Arapi

Avatar razbojnik404
razbojnik404
15:09 08.05.2024.

Sagi o Ludi Modrću pridružiti će se saga o Zlatku Daliću!

DU
Deleted user
14:11 08.05.2024.

Šeici putem petrodolara u biti već preuzeli svjetski nogomet. Uništit će ga do kraja, nakon što je početkom 1990-ih već krenuo u krivom smjeru. Male nogometne sredine će nestati, možda i neke nogometne lige. Tjerat će se komercijalizacija do točke puknuća mjehura u povlaštenim nogometnim sredinama, uz ionako suluda primanja igrača i odabranih klubova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije