Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslavili 10. rođendan

Jedna od najboljih privatnih škola u svijetu s adresom u Zagrebu širi obrazovni program. Evo što pripremaju za svoje polaznike

Foto: Privatna arhiva
1/3
24.04.2024.
u 16:05

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promijenite svijet”. Ova moćna izjava Nelsona Mandele korijen je za sve uključene u obrazovni sustav, ali i za sve koji znaju koliko je učenje i unapređivanje znanja moćan alat koji nas vodi kroz život.

Kvalitetno obrazovanje, međunarodni osnovnoškolski kurikulum i britanski nacionalni kurikulum, nastava na engleskom jeziku, niz aktivnosti, koje su prilika za rast i razvoj djece, te multikulturalno okruženje samo je dio ponude Međunarodne osnovne škole “Vedri obzori”, jedne od najboljih privatnih škola u Hrvatskoj. Ovu je svestranu školu prepoznao i Lookup registar privatnih škola u svijetu te je proglasio najboljom svjetskom privatnom humanističkom školom.

Okrugli 10. rođendan i niz uspjeha

Kada je prije deset godina započela njihova priča, u prvom su razredu imali samo nekoliko učenika. Iako je svaki početak težak, bili su odlučni u tome da obrazovnom sustavu ponude ono najbolje – da holističkim i humanističkim pristupom obrazuju nove generacije učenika koji će postati dio našeg društva. Tijekom godina nadograđivali su program wellbeing i Mindfulness tehnikama kroz brojne aktivnosti integrirane u odgojno-obrazovni rad i kurikulum škole. U razdoblju rasta ove obrazovne institucije, ravnateljica Milena Prodanić Tišma uspjela je formirati zajednicu učitelja i stručnih suradnika koji prepoznaju i vjeruju u istu viziju, imaju isti pristup odgoju i obrazovanju, a istovremeno su podrška jedni drugima, ali i polaznicima škole. Učitelji i stručni suradnici znanje i iskustvo stjecali su u međunarodnim školama izvan Hrvatske, a tim su dopunili i učitelji koji su svoje obrazovanje završili u Hrvatskoj te su prepoznali drugačiji pristup i program škole.

-Naše najveće postignuće su uvijek povratne informacije koje dobivamo za naše bivše učenike. Njihov uspjeh koji dolazi radom i trudom. Ono što mi je uvijek bila misao vodilja je kreirati sigurno, motivirajuće i pozitivno okruženje u kojima će učenici imati mogućnost otkrivati svoje talente i raditi na njima. Bitno je ne propustiti tu mogućnost koja ih kasnije može dovesti do ispunjenja njihovih potencijala- govori ravnateljica Milena Prodanić Tišma.

Foto: Privatna arhiva

Škola svjetskoga glasa

Osnovna škola “Vedri obzori” sa svojim bogatim programom, koji nudi polaznicima, prepoznata je i na svjetskoj razini – proglašena je za najbolju privatnu školu prema Look up registru koji se sastoji od 5000 škola iz cijelog svijeta. Također, ušli su i u prestižno finale izbora za najbolju Wellbeing školu, koju je organizirao TES, uz bok s eminentnim organizacijama poput BSME-a (British Schools in the Middle East), COBIS-a (Council of British International Schools), ECIS-a (The Education Collaborative for International Schools), FOBISIA (Federation of British International Schools in Asia) i IB-a (International Baccalaureate).

Novi iskorak

S programom, koji provodi škola, učenici lako svoj obrazovni put mogu nastaviti izvan Republike Hrvatske, a od ove će godine na adresi Harambašićeva ulica 19 svoja vrata otvoriti britanska međunarodna srednja škola, odobrena od strane Ministarstva obrazovanja. Škola je ujedno i članica COBIS udruženja pa će učenicima dati mogućnost nastavka školovanja i stjecanja međunarodne diplome IGSCE i A levels, koja će im otvoriti vrata studiranja u inozemstvu, i to bez gubljenja prava studiranja u Hrvatskoj.

Foto: Privatna arhiva

-Jako smo sretni što od jeseni možemo ponuditi nastavak našeg programa i omogućiti školovanje prema britanskom kurikulumu unutar kojeg će učenici moći steći međunarodno priznate diplome IGSCE i A levels koje će im otvoriti vrata međunarodnih visoko obrazovnih ustanova, ali također i omogućiti prohodnost unutar sustava i učenicima koji se odluče ostati studirati u Hrvatskoj, dati i tu priliku.

Naši učenici su i stranci i učenici iz Hrvatske tako da je važno omogućiti im obje opcije kao i bogatstvo kurikuluma kojeg ćemo nuditi, a među predmetima prema Cambridge kurikulumu koji će biti zastupljeni je i Global perspectives unutar kojeg ćemo učenicima omogućiti rad na vještinama koje će im biti od velike pomoći u njihovim privatnim i profesionalnim životima – objašnjava ravnateljica pa dodaje:

-Veliki naglasak stavljamo i na učenike koji se bave sportom, jer smatramo da je to jedna od važnih dimenzija učeničkog života i vjerujemo da se može uklopiti u akademski dio koji radi toga ne treba snižavati svoje kriterije- zaključuje.

Sadržaj nastao u suradnji sa školom “Vedri obzori”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije