Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA ISTRAGA

Drama na letu za Frankfurt: 70 putnika povraćalo, veliki broj hitne pomoći dočekao ih na pisti

Ilustracija
FREEPIK
04.05.2024.
u 07:48

Glasnogovornica Condora potvrdila je incident i rekla da posada nije pogođena. Također, nije htjela nagađati uzrok incidenta, već je rekla da je pokrenuta istraga.

U četvrtak je u zračnoj luci Frankfurt bila velika operacija spasilačke službe zbog Condorovog leta DE2315 s Mauricijusa za Frankfurt. Tijekom leta 70 od 290 putnika iznenada je prijavilo simptome poput mučnine i povraćanja. Nakon slijetanja u Frankfurt, oko 17:33, zrakoplov je dočekao veliki kontingent hitnih službi. Čak je zatražena pomoć od grada i okruga Groß-Geraua (Hessen).

Glasnogovornica Condora potvrdila je incident i rekla da posada nije pogođena, piše Fenix Magazin. "Posada je educirana i obučena za ovakve posebne situacije. Nakon pažljivog ispitivanja cjelokupne situacije let je nastavljen, a zrakoplov je sigurno sletio u Frankfurt, gdje su medicinski stručnjaci bili dostupni za brigu o pogođenim putnicima."

Ali zašto je 70 ljudi odjednom oboljelo? Radi li se o hrani? "Condor je već pokrenuo istragu o slučaju kako bi došao uzroka i iz njega izveo moguće mjere", nastavila je glasnogovornica. "Condor blisko surađuje sa svim odgovornim partnerima i vlastima. Trenutno nema dostupnih rezultata. Općenito ne želimo nagađati o uzroku, primjerice o pojedinačnim jelovnicima koji su se nudili u zrakoplovu, a koji su bili pripremljeni na Mauricijusu."

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo će biti novo središte Zagreba 2026.: Pogledajte kako napreduju 80 mil. € vrijedni radovi

Ilustracija
1/39
Ključne riječi

Komentara 3

ZI
ziva___istina
19:04 04.05.2024.

Mozda je procurio dihtung kompresora zraka u avionu. Uljna emulzija u zraku je izuzetno iritirajuca.

EH
enigmus-hr
08:39 04.05.2024.

Nije prvi puta, nepropisno pripremanje ili čuvanje hrane od strane ili katering firme ili posade ili oboje. Napišite imena genijalaca da se zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije