Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLOVI ZA FRANCUSKU

Olimpijski plamen jedrenjakom isplovio iz Grčke. Svečano otvaranje Igara sve je bliže

The Olympic flame departs Greece on the sailing ship Belem for the 2024 Paris Games, in the port of Piraeus
Foto: LOUISA GOULIAMAKI/REUTERS
1/7
27.04.2024.
u 15:00

Sljedeći dan olimpijska štafeta započet će u gradu, s planiranim zaustavljanjima kod bazilike Notre-Dame de la Garde i Stade Vélodrome. Zatim će prijeći zemlju, posebno posjetiti Antile i Francusku Polineziju, do Pariza

Brod Belem, koji prenosi olimpijski plamen za Olimpijske igre u Parizu, isplovio je u subotu iz luke Pirej, u blizini Atene, i krenuo na svoje putovanje prema Francuskoj. Jedrilica se očekuje 8. svibnja u Marseilleu otkud će plamen krenuti na put kroz Francusku, do svečanog otvaranja Igara 26. srpnja.

"To je tako velika emocija", izjavio je Tony Estanguet, predsjednik organizacijskog odbora OI u Parizu, koji je dan ranije u Ateni simbolično primio plamen iz ruku predsjednika Helenskog olimpijskog odbora Spyrosa Capralosa.

VIDEO Dinamo proslavio 113. rođendan na Cvjetnom trgu

"Sada ćemo ga vratiti u Francusku ovim brodom, Belemom, koji također datira iz 1896. godine prvih Olimpijskih igara moderne ere. Kakva fantastična slučajnost!", dodao je.

Zapaljen 16. travnja u Olimpiji, olimpijski plamen predan je francuskim organizatorima u petak ma svečanosti na stadionu Panathenaic u Ateni. Prije uplovljavanja u Staru luku u Marseillu, Belem će defilirati u luci uz pratnju 1.024 broda. Zabava je predviđena na kopnu i na moru tijekom cijelog dana.

Sljedeći dan olimpijska štafeta započet će u gradu, s planiranim zaustavljanjima kod bazilike Notre-Dame de la Garde i Stade Vélodrome. Zatim će prijeći zemlju, posebno posjetiti Antile i Francusku Polineziju, do Pariza, gdje će se održati svečanost otvaranja Igara 26. srpnja.

GALERIJA Ovo je popis najskupljih hrvatskih igrača. Jednom vatrenom cijena je drastično skočila

The Olympic flame departs Greece on the sailing ship Belem for the 2024 Paris Games, in the port of Piraeus
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije