Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA POBJEDA ZAREDOM

Trener Hajduka: Mi možemo pobjeđivati i bez Livaje, ali on se uskoro vraća

Split: SuperSport HNL, 32. kolo, HNK Hajduk - NK Rudeš
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
27.04.2024.
u 22:05

- Raduje me da sam iz igrača uspio izvući maksimum, da su pronašli unutarnju motivaciju. Oni moraju gledati sebe, a ne suparnika u svakoj utakmici - kaže trener Hajduka

Nije bilo pretjerano teško Hajduku u ogledu 32. kola HNL-a protiv Rudeša. Na praznom Poljudu se igralo, klub je odrađivao drugu i posljednju utakmicu suspenzije za nerede nakon polufinala Kupa. Završilo je 5:1, a po dva pogotka za Hajduk su postizali Rokas Pukštas i Filip Krovinović. Jednom je pogodio i Nikola Kalinić, dok je strijelac za Rudeš također bio igrač Hajduka. Naime, Rokas Pukštas jednom je zabio i u vlastitu mrežu.

Pobjeda Hajduka mogla je biti i veća da se u nekoliko navrata nije iskazao vratar Rudeša, Matej Marković. A nakon utakmice trener Hajduka Jure Ivanković reći će:

- Dobro smo ušli u utakmicu, bili smo motivirani, razigrani, željeli smo što prije postići gol. Stvorili smo dosta prilika, dosta je velika razlika u individualnoj kvaliteti, a i Rudeš je igrao otvoreno, i zbog toga smo stvarali dosta prilika.

Split: SuperSport HNL, 32. kolo, HNK Hajduk - NK Rudeš
1/7

Igrala su čak petorica Hajdukovih mladih igrača, a cijelo drugo poluvrijeme dobio je Ivan Perišić.

- Sigurno da je to put za Hajduk kao klub, plan je da dajemo minutažu mladima do kraja, da steknu iskustva i da se vidi na koga se sve može računati. Perišić ide korak po korak i napreduje.

Hajduk je slavio i drugi puta bez Marka Livaje, nakon što je prije tjedan dana mininalno pobijedio Slaven Belupo u Koprivnici.

- Marko je dodatna kvaliteta, ali imamo mi igrača koji mogu pobjeđivati i bez njega. Marko se vratio u trenažni proces, protiv Varaždina bi mogao participirati.

Hajduk je visoko pobijedio, koliko to znači Ivankoviću kao treneru?

- Znači nam svima u klubu, uvijek se očekuje da dobivamo i dominiramo, da bude lepršavo i efikasno. Kvalitet suparnika je doprinio ovome. Drago mi je, ali se sutra okrećemo Varaždinu. Raduje me da sam iz igrača uspio izvući maksimum, da su pronašli unutarnju motivaciju. Oni moraju gledati sebe, a ne suparnika u svakoj utakmici. Potrudit ćemo se ovako igrati i kad nam se vrate gledatelji. Žao mi je što ih nije bilo, priuštili smo im do sada puno gorkih trenutaka, nadam se da su uživali pred malim ekranima i da će nam dati što veću podršku u sljedećoj utakmici.

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crocro
07:16 28.04.2024.

Bravo hajdukovci, eto Rudeš vam je po mjeri za pobjeđivanje. Možete biti ponosni. Po "razornoj" snazi i rezultatu vidi se da možete samljeti i Dinamo, Rijeku, Osijek. Jer kada ste nakantali "snažni" Rudeš, gdje nećete i ostale. Bravo, samo tako nastavite s fenomenalnim rezultatima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije