Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak predsjedništva

Dabro: DP ostaje jedinstven po pitanju točaka programa koje zahtijevamo

Zagreb: Konferencija za medije Domovinskog pokreta
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
22.04.2024.
u 21:02

Uskoro se očekuje kraj sastanka u sjedištu DP-a, a rečeno je da dodatnih istupa za medije neće biti

Od 18 sati u sjedištu Predsjedništva Domovinskog pokreta traje zatvoreni sastanak na kojem se raspravlja o opcijama slaganja parlamentarne većine pet dana nakon izbora. Uoči početka sastanka komunicirali smo s glavnim tajnikom stranke Josipom Dabrom koji je većinom ponovio stavove koje je Večernjem listu kazao još jučer.

- DP ostaje jedinstven po pitanju točaka programa koje zahtijevamo, od ilegalnih migracija, deratifikacije Istanbulske konvencije i Vlade bez SDSS-a. Neformalno smo razgovarali danas sa HDZ-om, SDP-om i Mostom dok sutra kreću službeni pregovori. SDP je prvi s kojima sjedamo za stol, a zna se s kime nećemo pregovarati, to su Možemo i SDSS. Naš tim čine Ivan Penava, Mario Radić, Davor Barna i ja. Kliučno je da svoje birače izdati nećemo - kazao je Dabro.

Mario Radić prije sjednice oglasio se putem platforme X i poručio u ime DP-a: 

- Tek krećemo u pregovore. Vidio sam jako puno spinova i kategorički tvrdim da ništa od toga nije istina. Ako nismo pokrenuli pregovore, ne može biti ni da smo nešto tražili. Nismo tražili nikakva ministarstva jer nismo imali nikakve pregovore - istaknuo je.

Uskoro se očekuje kraj sastanka u sjedištu DP-a, a rečeno je da dodatnih istupa za medije neće biti. Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, zajedno s kolegama, održat će konferenciju za medije u utorak u 11:00 sati, na kojoj će dati izvještaj s Predsjedništva stranke.

VIDEO Radić: 'S kime da pregovaramo na ljevici?'

Komentara 11

BE
beki11
21:34 22.04.2024.

Prvo i osnovno što vam birači ne bi oprostili to je koalicija s ljevicom. Dakle jedino vam HDZ ostaje. I toga su svi svjesni.

EJ
ejStef
23:33 22.04.2024.

Ah svašta. Čim sjednu sa SDP-om izdali su birače. Jednostavno... I s HDZ-om imaju problema, jer im je kampanja imala ono - svi protiv HDZ-a. No, teško će tu Plenković ići u deratifikaciju Istambulske, to je nerazuman zahtjev. Vlada bez SDSS-a može značiti i to da SDSS podržava vladu, ali nema potpredsjednika... Jednom kada se formira većina u saboru, onda je gotovo, onda kasnije dolaze i druge opcije u obzir. Vidjeli smo to sa svakom vladom, od Račana na dalje... Novi izbori su najgori za DP, a zagovaraju ih SDP i oni koji nisu ušli u sabor. IDS, Fokus i Posavec će čekati do kraja, dok god postoji mogućnost ponovljenih izbora neće se opredijeliti. HDZ-u su ponovljeni izbori isto lutrija, izlaznost sigurno ne bi bila toliko velika, ali bi se s druge strane mogle složiti Frankenstein koalicije da ih maknu...

DU
Deleted user
07:32 23.04.2024.

Pitanje za domovinski pokret: Da li ću morati izvoditi himnu dok vršim svoju bračnu dužnost? Da li ću morati pjevati Ustani Bane dok vršim veliku nuždu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije