Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSOLUTNI DEBAKL

'Najtoksičniji' klub na svijetu niže negativne rekorde, evo koje su srušili i koje još mogu srušiti

Premier League - Manchester United v Liverpool
Carl Recine/REUTERS
07.05.2024.
u 16:00

Prema svim pokazateljima ovo će biti najgora sezona Uniteda otkako se englesko prvenstvo igra u sadašnjem formatu zvanom Premiership

Manchester Unitedu nikako ne ide- Već se 10 godina United bezuspješno pokušava vraćati na stare staze slave na kojima ih je ostavio legendarni Sir Alex Ferguson. U 11 sezona od njegova odlaska klub je promijenio 10 trenera, a najveći uspjeh im je vjerojatno osvajanje Europske lige 2017. pod Joseom Mourinhom (iako, ako njega pitate najveći uspjeh u karijeri mu je što je s tom istom ekipom Uniteda završio drugi u Premijer ligi).

Navijači Uniteda nikako ne mogu biti zadovoljni igrom ni rezultatima momčadi koju ove sezone vodi Erik Ten Hag. Prema svim pokazateljima ovo će biti najgora sezona Uniteda otkako se englesko prvenstvo igra u sadašnjem formatu zvanom Premiership. Ova je momčad već oborila mnoštvo negativnih rekorda, a do kraja sezone imaju prilika oboriti još koji.

VIDEO Senzacionalne vijesti: Dinamo i Hajduk u borbi za bivšeg 'vatrenog'

Poraz na gostovanju kod Crystal Palacea koji su pretrpjeli jučer bio im je 13. u prvenstvu ove sezone, najviše što su ikada imali. To je također bio treći gostujući poraz Uniteda s četiri ili više razlike otkako je Ten Hag trener, u tom periodu više takvih poraza ima samo Nottingham Forest koji se već dvije sezone bori za ostanak.

Momčad se trenutno nalazi na 8. mjestu prvenstvene ljestvice i ako tamo i ostanu, to će im biti najgora pozicija na kraju sezone u povijesti Premiershipa, iako ovisno o drugim utakmicama još uvijek mogu završiti bilo gdje između petog i desetog mjesta. 

United je najviše golova primio u sezoni 2021./22., njih 57, a gotovo sigurno će oboriti i taj rekord jer trenutno su na 55 s tri utakmice do kraja prvenstva. U toj su sezoni prikupili 58 bodova,najmanje u vlastitoj povijesti Premiershipa. Trenutno su na 54, a njihov raspored do kraja govori da ni taj rekord nije siguran.

United je ove sezone u svim natjecanjima primio 81 pogodak, najviše od sezone 1976./77., a mala utjeha navijačima može biti činjenica da sigurno neće oboriti i rekord za najviše primljenih golova u povijesti kluba. Tu titulu odnosi sezona 1930./31. kad su ih primili čak 115. Kako sada stvari stoje, vjerojatno će i prvi puta od 1990. sezonu u prvom rangu engleskog nogometa završiti s negativnom gol razlikom.

VEZANI ČLANCI:

Uz sve to, Manchester United u sezoni 2023./24. je i službeno najgora engleska momčad koja se natjecala u Ligi prvaka. U 6 utakmica u tom natjecanju, pobijedili su samo jednu, jednu odigrali neriješeno, a izgubili četiri. Prvi put nakon 2006. završili su na dnu skupine i usput oborili rekord za najviše primljenih pogodaka u grupnoj fazi kad je u pitanju engleski klub.

Za kraj dodajmo da, ako ne pobijede utakmicu u prvenstvu u zadnja tri kola, izjednačit će i najmanji broj pobjeda koji su ikada imali u sezoni Premiershipa sa 16.

Jedina nada za kakav-takav spas sezone im je finale FA kupa koje igraju protiv gradskog rivala Cityja na Wembleyju 25. svibnja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije