Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESTAJE PISATI BLOG

Vedrana Rudan na svom je blogu objavila da se suočila s teškom dijagnozom: Nalazi su jasni

Rijeka: Vedrana Rudan predstavila knjigu Puding od vanilije na 14. vRIsku
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/9
06.05.2024.
u 20:40

- Uhvatio me smijeh kad sam vidjela zabrinute liječnike riječkog KBC-a, kako su se samo brzo okupili oko mene. Osjetila sam da mi nekako žele olakšati muku koju nisam osjećala, napisala je književnica na svom blogu

Književnica Vedrana Rudan na svom je blogu objavila kako od danas prestaje pisati svoj blog kako bi se posvetila liječenju te je otkrila kako joj je dijagnosticiran rak i vjeruje kako će o tome napisati knjigu.

- Uhvatio me smijeh kad sam vidjela zabrinute liječnike riječkog KBC-a, kako su se samo brzo okupili oko mene. Osjetila sam da mi nekako žele olakšati muku koju nisam osjećala. U sedamdeset i petoj sam, mnogi moji vršnjaci nemaju rak, zdravi su, u punoj formi, a ja, a ja… Čak ne vjerujem da treba misliti dobro pa će sve biti dobro, ne zamaram se time. - napisala je na početku svog bloga i dodala kako ju je oduševilo koliko dobre i fenomenalne prijatelje ima, a riječi hvale uputila je i liječnicima. 

- Neću nabrajati imena liječnika i liječnica koji su mi dali dijagnozu, ne, ništa nije upitno. Nalazi su jasni, doktori odlični. Dakle, hvala jednom poznatom, riječkom doktoru koji me hitno poslao u Riječku bolnicu.  Hvala mom osobnom liječniku koji mi je godinama prijatelj. Hvala profesoru iz bolnice Merkur koji mi je zabranio da mu spominjem ime. Hvala onom ludom liku sa Jordanovca koji je fantastičan liječnik i nosi krasne džempere. Kašmir, pretpostavljam. Super je i moj kardiolog iz Riječke bolnice Sušak - navela je Rudan u blogu. Nadu i optimizam ne gubi i zamolila je svoje čitatelje da je ne žale. 

Rijeka: Vedrana Rudan predstavila knjigu Puding od vanilije na 14. vRIsku
1/12

- Ne žalite me. Smrt ili blizina smrti je poseban doživljaj. Opušta. Govori ti što je bitno i poručuje da je život lijep. I jest lijep i kad ti smrt zakuca na vrata. Neka kuca, još uvijek sam ovdje i uživam u životu kao nikad - napisala je Rudan. Vedrana Rudan objavila je šesnaest knjiga, koje su prevedene na engleski, mađarski, slovenski, poljski, francuski, talijanski, ruski i makedonski jezik. U Rusiji joj je prevedeno nekoliko knjiga, a u Americi nekoliko priča i knjiga. Kazališne predstave dramatizirane prema njezinim knjigama igrane su u: Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Varšavi, Londonu, Santa Monici, Budimpešti...

VIDEO Pogledajte nastup Baby Lasagne uoči polufinala. Nakon ovog nastupa povećale su mu se šanse za pobjedu

Ključne riječi

Komentara 27

HA
Hairli
09:36 07.05.2024.

Potpuno sam ravnodusan, a da smijem napisati sto mislim o njoj, imao bih blokadu profila na 100 god.!

SA
sanikol
08:15 07.05.2024.

Uspjela ja je tek sa svojom bolešću izazvala neku pozitivnu emociju.Jer ono što jre izvodila i govorila do sada, bila je katastrofa (samo prostakluk i podilaženje srbima).

MA
malosutra12
14:34 07.05.2024.

Ni spomena vrijedna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije