Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDNO RAZOČARANJE

Cro Cop predao Ciganu!

Mirko Filipović
Foto: Slavko Midžor | 24sata
1/2
20.09.2009.
u 06:44

I peti izlazak u UFC-ov oktogon je pokazao kako Mirko Cro Cop Filipović više nije isti borac, s obzirom na dane kada je stekao slavu. Tu činjenicu u Dallasu je iskoristio Brazilac Junior Dos Santos svladavši ga udarcem koljenom u arkadu, u trećoj rundi.

Mladi, 25-godišnji brazilski borac ostvario je protiv 10 godina starijeg hrvatskog protivnika svoju devetu pobjedu u desetom nastupu kao profesionalac, a treću u isto toliko nastupa pod okriljem UFC-a.

Ranije se u UFC-u dokazao dvama nokautima u dvjema prethodno odrađenim borbama: spektakularno je najprije pobijedio iskusnoga i eminentnog sunarodnjaka Fabricija Werduma, da bi potom jednako prošao i Amerikanac Stefan Struve.

Odlučujući trenutak dogodio se u trećoj rundi borbi, kada je Brazilac, pod nadimkom Cigano, uspio lijevom rukom uhvatiti Cro Copa za vrat i desnim koljenom ga pogoditi iznad lijevog oka.

Krvarenje iz arkade bilo je dovoljan razlog da sudac završi Mirkovu lošu predstavu u kojoj je primio nekoliko neugodnih udaraca, a sam nije uspio pokazati previše jer je imao manjak agresivnosti i energije.

Sve do treće završne runde, Cro Cop je bio orijentiran najviše na obranu i pokušaj kontra napada, ali middle i high kickovi nisu bili dovoljno kvalitetni da bi ugrozili pripremljenijeg protivnika.

Umjesto jesenske borbe s Minotaurom, u čijem je timu Cigano, Cro Cop ne zna tko će mu biti sljedeći protivnik, a povratak u Zagreb očekuje se u ponedjeljak.

- Osjećam se jako dobro. Vrlo naporno sam trenirao, te sam večeras upisao još jednu pobjedu u karijeri. Nadam se da se svima dopala moja borba - izjavio je nakon borbe Dos Santos.

Filipoviću, kojem nije pomogla niti podrška publike u Dallasu, ostale su još dvije dogovorene borbe za UFC.

Spomenimo još kako niti drugi hrvatski borac na 103. UFC turniru nije slavio. Igor Pokrajac izgubio je odlukom sudaca od Bjelorusa Matjušenka.

Ključne riječi

Komentara 20

7E
7eleven
13:23 20.09.2009.

Kad ce CroCop da vidi da je dosta ? boli me Srce kad gledam kako dobiva batina Hvala Mirko,ali to nisi vise ti.

DU
Deleted user
09:56 20.09.2009.

jo neznam koji budala moze to opce zvati sportom? ajde znam da je to sport koji gledaju samo turci (film bloodsport), ali hrvati?

QW
qwertzuio
09:13 20.09.2009.

Bio je odličan borac, kažem bio! Sada mu je vrijeme da se ostavi toga i da se posveti više obitelji jer vidi i sam da dolaze neki novi \"klinci\" koji su ipak sada malo i brži i jači. Vrijeme čini svoje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije