Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vježbe 'Nepokolebljivi branitelj'

Kremlj optužuje Zapad: 'Ovo je dokaz da se NATO ozbiljno priprema na mogući rat s Rusijom'

Vježbe NATO-a Defender 2024.
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
04.05.2024.
u 14:58

Zaharova je odbacila ovotjedne optužbe NATO-a da Rusija vodi hibridni rat protiv njegovih članica, tvrdeći da je riječ o dezinformacijama čiji je cilj preusmjeravanje pozornosti s aktivnosti saveza.

Četveromjesečne vojne vježbe NATO-a u blizini ruskih granica, nazvane "Nepokolebljivi branitelj", dokaz su da se taj savez priprema za potencijalni sukob s Rusijom, izjavila je u subotu glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova. Zaharova je odbacila ovotjedne optužbe NATO-a da Rusija vodi hibridni rat protiv njegovih članica, tvrdeći da je riječ o dezinformacijama čiji je cilj preusmjeravanje pozornosti s aktivnosti saveza.  

NATO je taj koji vodi hibridni rat protiv Rusije podržavajući Ukrajinu naoružanjem, obavještajno i financijski, rekla je. "Trenutno se najveća vježba NATO-a od hladnog rata, Nepokolebljivi branitelj, održava u blizini ruskih granica. Prema njihovom scenariju, akcije koalicije protiv Rusije uvježbaju se korištenjem svih instrumenata, uključujući hibridno i konvencionalno naoružanje", nastavila je Zaharova. "Moramo priznati da se NATO ozbiljno priprema za 'potencijalni sukob' s nama”, rekla je Zaharova. 

Najavljujući početak vježbi u siječnju, NATO je objavio da će u njima sudjelovati 90 tisuća vojnika, koji će vježbati na scenariju pomoći američkih snaga europskima u državama koje graniče s Rusijom i na istočnom krilu saveza ako se sukob rasplamsa.  Vježbe će trajati kroz svibanj, piše agencija Reuters. 

VEZANI ČLANCI:

FOTO Oklopna vozila privukla brojne Ruse: Izložena oprema koju je vojska zarobila u Ukrajini

Vježbe NATO-a Defender 2024.
1/17

Komentara 33

DU
Deleted user
15:23 04.05.2024.

NATO je samo kriv što se nije direktno uključio u rat protiv Rusije. Nedavno je Iran ispalio stotine projektila na Izrael. Združena akcija Amerikanaca, Francuza i Britanaca sofisticiranom je obranom oborila većinu projektila prije nego što su zagrebali po izraelskomm zračnom prostoru. Trebali bi isto napraviti i u obrani ukrajinskog zračnog prostora i tako poručiti botoks patuljku da nije novi Petar Veliki.

CR
CroViper
17:46 04.05.2024.

Kad imaš zločestog susjeda uvijek moraš biti spreman na rat...

D1
Dinamo 1982
17:41 04.05.2024.

Dečki su se malo zaigrali. Pun svijet je malih Napoleona, malih Staljina, bolesnika koji bi nametali nešto silom, a ljudi ih nažalost podržavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije