Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radnici su bili unutra

Snimka koja ledi krv u žilama: Tornado protutnjao Nebraskom, digao zgradu u zrak

Tornado activity in Lincoln, Nebraska
Foto: Justin Williamson/REUTERS
1/7
06.05.2024.
u 11:32

Nacionalna meteorološka služba priopćila je da je tornado jedan od 19 koji su uništili stotine domova i poslovnih prostora diljem Nebraske, Oklahome i Iowe

Dramatičan trenutak prolaska snažnog tornada Nebraskom snimljen je nadzornom kamerom 26. travnja. Naime, snimka prikazuje kako je tornado uništio zgradu u gradu Lincolnu. Zgrada je pripadala je Garner Industriesu. Prema lokalnim medijima, deseci radnika još su bili unutra dok je tornado udario, ali su svi preživjeli incident.

Nacionalna meteorološka služba priopćila je da je tornado jedan od 19 koji su uništili stotine domova i poslovnih prostora diljem Nebraske, Oklahome i Iowe, piše Reuters.

Podsjetimo, najmanje četvero ljudi je poginulo, uključujući i četverogodišnje dijete, a brojni su ozlijeđeni u Oklahomi krajem travnja nakon desetaka tornada koji su pogodili američke južne savezne države. 

Guverner Oklahome Kevin Stitt 28. travnja proglasio je "izvanrednu katastrofu" svoje savezne države, omogućivši novčana sredstva spasilačkim operacijama. Stitt je u videoporuci na društvenim mrežama objavio da je planirao obići mjesta poharana olujom i zamolio da mole za pogođene.

NWS je izvijestio da je 38 mogućih tornada pogodilo područje i da je najgora od oluja poharala središnju Oklahomu u subotu i rano u nedjelju, proširivši se na sjeverozapad Teksasa, zapadni Missouri i Kansas. Odjel Oklahome za upravljanje hitnim situacijama izvijestio je o smrtnim slučajevima i više od 30 ozlijeđenih, a uništeni su deseci domova

 

FOTO/VIDEO Desetci tornada pogodili Oklahomu
Tornado activity in Lincoln, Nebraska
1/8
Ključne riječi

Komentara 3

JO
JOZO
12:22 06.05.2024.

Grozno! U današnje vrijeme kataklizmi trebalo bi graditi zgrade od čisto armiranog betona bez krova. Kupolaste ili piramidalne bile bi još čvršće.

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
12:20 06.05.2024.

Od čega ovi prave "zgrade"?! Origami?

OT
otrovnijezik
12:33 06.05.2024.

Proglasio izvanrednu katastrofu. Bogatima će biti isplaćene odštete i od osiguranja a kada dođe red na običnu raju onda će novca ponestati a osiguravajuće društvo proglasiti stečaj. Nakon toga se s istim novcima samo drugim imenom osnuje novo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije