Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Vučemilović dala ostavku na sve stranačke funkcije: 'Ako žele, neka me izbace, to je njihovo pravo'

Zagreb: Vesna Vučemilović, saborska zastupnica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
02.05.2024.
u 21:18

Još nema dogova o sastavu nove vlade, no korak bliže formiranju većine možda je za HDZ učinila Vesna Vučemilović koja je podnijela ostavku na sve funkcije u Suverenistima. Ona se već prije usprotivila odluci stranke da neće ići s HDZ-om

* Vesna Vučemilović, s čijom je rukom HDZ korak bliže većini, podnijela je ostavku na sve funkcije u Hrvatskim suverenistima 
* Božo Petrov danas je odgovorio Tomaševiću koji odbija Penavu za predsjednika Sabora. Još jednom je ponovio da je spas od HDZ-a u antikorupcijskoj većini
Predrag Mišić Peđa navodno je ime koje predlaže DP za ministra branitelja. Vukovarac srpske nacionalnosti branio je Vukovar, poznat je i po razbijanju ćiriličnih ploča
* Andrej Plenković jučer je u Okučanima rekao da u pregovorima nema ničega novoga
* "Pa nisam Batman", odgovorio je jučer Zoran Milanović na pitanje hoće li pomoći lijevoj koaliciji ako dođe do ponovljenih izbora. Pozvao je stranke da se drže onog što su govorili u kampanji

Tijek događaja pratite iz minute u minutu.

21:06 - Članica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović komentirala je za Dnevnik Nove TV zašto je dala ostavku na sve stranačke funkcije. "Kad sam imala malo više vremena vidjeti što se pisalo, što su izjavljivali, pa i moj predsjednik stranke, uistinu nisam imala izbora nego dati ostavku na sve funkcije koje sam obnašala u Hrvatskim suverenistima i zahvaliti se na suradnji te zaželjeti kolegama sve najbolje u privatnom i poslovnom životu", kazala je pa se osvrnula na to što će biti ako je izbace iz stranke.

"Ako žele, neka me izbace, to je njihovo pravo", rekla je. Komentirala je izjave Marijana Pavličeka da je "žeton godine".

"To je retorika koja nije primjerena i neosnovana je, ali sve je počelo onom mojom izjavom da ja ne dozvoljavam nikome da pregovara u moje ime sa strankama ljevice i očito to nekima nije dobro sjelo", tvrdi te ističe: "Ja sam vrlo jasno rekla s kim ne želim i neću, nakon toga sam postala žeton, ali ja od svojih principa ne odustajem". 

VEZANI ČLANCI:

15:45 - O svojoj ostavci Vesna Vučemilović govorila je za Večernji list, a cijelu situaciju prokomentirao je i Marijan Pavliček. Više OVDJE.

12:52 Marijan Pavliček komentirao je ostavku Vesne Vučemilović na sve funkcije u stranci. Kazao je da su mandate dobili na antikorupcijskoj platformi. 

12:27 RTL doznaje kako je Mislav Kolakušić podnio zahtjev za stavljanje saborskog mandata u mirovanje, pa bi u saborske klupe trebao Dražen Dizdar. On je pak kazao kako ne bi podržao vladu HDZ-a. Inače, on je prvi na PP-ovoj listi za europarlamentarne izbore, a iza njega je još jedan europarlamentarac, Ivan Vilibor Sinčić.

11:39 – "S današnjim danom podnosim ostavku na sve stranačke funkcije koje sam do sada obnašala. Očekujem da u što skorijem roku provedete na stranačkim tijelima ovu odluku. Zahvaljujem se na dosadašnjoj suradnji i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu", stoji u poruci Vesne Vučemilović.

11:07 Vesna Vučemilović podnijela je neopozivu ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima. Potvrdila je to za Večernji list. Nije htjela odgovarati na hipotetska pitanja o slaganju vlade te je dodala da su prave adrese za ta pitanja HDZ i DP.

11:01 "Nije da ne dajem baš nikakve šanse, nego su one sve manje. Parlamentarna većina je matematika, a svatko ima nekakve uvjete, ovaj ne može s ovim, ovaj s onim. Očito se sve to udaljava od početne točke", komentirao je sastavljanje lijeve koalicije Matija Posavec.

10:30 – Božo Petrov drži konferenciju za medije. Govori o promjeni izbornog zakona koji trenutačno ide na ruku samo jednoj stranci. Obrušio se i na Tomaševića. "Čitam da je sklapanje ovakve antikorupcijske većine otežano izjavama nekih lokalnih čelnika, primjerice, gradonačelnika Zagreba. Mislim da nikome to ne može donijeti ništa loše, samo dobro. Također, Domovinski pokret bio je naša konkurencija na izborima pa ako netko treba rigati vatru, to bih trebao biti ja. Ali, mislim da je izlaz građanima, da se spase od HDZ-a, antikorupcijska koalicija, većina bez HDZ-a. Zato ću ponovno reći da je naš prijedlog za predsjednika Sabora Ivan Penava, prenosi N1.

"Po nervozi Andreja Plenkovića moglo se vidjeti da iza jest krađa", komentirao je današnja uhićenja bivšeg pomoćnika ministrice kulture i medije bivšeg dekana Geodetskog fakulteta.

10:19 – Uhićen je bivši pomoćnik ministra kulture i medije Davor Trupković, kao i bivši dekan Geodetskog fakulteta Almin Đapo i bivši profesor tog fakulteta Boško Pribičević, javlja danas EPPO. Više o tome OVDJE.

7:00 – Politički dužnosnici raštrkali su se na sve strane. Gordan Jandroković, Davor Božinović i Ivan Anušić danas su u Borovu Selu gdje u 9 počinje program obilježavanja 33. obljetnice pogibije dvanaest redarstvenika koje su ubili pripadnici srpske paravojske 1991. premijer Andrej Plenković u 11 otvora nove zgrade Srednje škole ''Čakovec''. Tomislav Tomašević u 10 polaže vijence za žrtve raketiranja Zagreba 1995., a Božo Petrov u 10 sati ima konferenciju za medije. Zoran Milanović zasad nema najavljenih događaja.

5:30 – Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević gostovao je na N1 televiziji, gdje je komentirao sastavljanje Vlade. Rekao je da Možemo neće podržati Ivana Penavu za predsjednika Sabora. Takav scenarij predlagao je Most. 

5:20 – HDZ je na Facebooku odgovorio Milanoviću: "Komično je pratiti kako se Milanović koprca, preznojava, dodatno zakopava – umjesto da kao najveći gubitnik izbora prizna poraz, a kao kršitelj Ustava podnese ostavku", napisali su.

5:10 – Zoran Milanović jučer je u Budinščini rekao da su pregovori za sastav nove vlade tek počeli, ali da se pregovara na sve strane. "Javno, tajno, iza leđa, prijevarno. Kao i uvijek, ali još prljavije", objasnio je i pozvao stranke da se drže onog što su govorile u kampanji. Za Domovinski pokret rekao je da su šutjeli kad je pozivao birače da glasaju i za njih, protiv HDZ-a, a sada govore da nisu glasove dobili da bi išli s lijevima. Za Plenkovića je Milanović rekao da se znoji te da će pregovori biti teška borba, s puno rundi i u različitim disciplinama. Na pitanje hoće li pomoći lijevoj koaliciji u slučaju novih izbora, rekao je neka si pomognu sami: "Pa nisam Batman." Kazao je da će Sabor sazvati pred kraj roka od 20 dana.

5:05 – Domovinski pokret navodno je predložio Predraga Mišića Peđu, branitelja Vukovara srpske nacionalnosti, za ministra branitelja. On se u ratu borio na hrvatskoj strani dok mu je brat napadao Vukovar. Bio je zarobljen u srpskom logoru, a poznat je i po razbijanju ćiriličnih ploča u Vukovaru. Njegovu životnu priču čitajte OVDJE.

5:00 – Andrej Plenković jučer je na pitanje kako idu pregovori, odgovorio kako nema ničega novoga. 

FOTOGALERIJA U Okučanima novi hladni susret Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića: 'Sve ste vidjeli'


Zagreb: Vesna Vučemilović, saborska zastupnica
1/10

Komentara 76

DN
davaj_nama
09:48 02.05.2024.

Mišić nije poznat samo po razbijanju ćiriličnih ploča, poznat je i po svom humanitarnom radu i organiziranju ljetovanja za vukovarsku djecu svake godine. Ne bih imao ništa protiv da bude ministar branitelja. Onaj Fred Matić mu nije ni do koljena.

AB
abcabc
11:56 02.05.2024.

Što su ovi izborni gubitnici iz Mosta dosadni više i njihove psiho teorije o sastavljanju većine - najveći luzeri koji misle da su pobijedili, Most je srušen, Grmoja davaj ostavku

Avatar Grubi
Grubi
11:52 02.05.2024.

Zena je rijetko jaka intelektualka u toj nakupini svega i svacega , takvi su uvijek potrebni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije