Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA POTRAGA U NJEMAČKOJ

Roditelji nestalog autističnog dječaka: 'Arian je vješt dječak s fantastičnim instinktima...'

Arian nestao u Njemačkoj
Policija Rotenburga/Facebook
28.04.2024.
u 13:20

Prema riječima stručnjakinje za autizam Jutte Bertholdt, koja savjetuje službe na terenu, dječak bi mogao izbjegavati kontaktiranje hitne službe bez dopuštenja nekoga kome vjeruje

U Njemačkoj još traje velika potraga za autističnim dječakom Arianom (6) koji je nestao u ponedjeljak iz Bremervörde-Elma. Stotine osoba traže dječaka, a njegovi roditelji, koji ne gube nadu da će im sin biti pronađen, izrazili su svoju zahvalnost svima koji pomažu. 

"Željeli bismo vam još jednom zahvaliti za svu vašu pomoć u pronalasku našeg malog Ariana. Vjerujemo da je Arian krenuo u veliku avanturu", poručili su otac i majka. Vjeruju kako je moguće da se njihov sin dosta udaljio od njihova doma te zbog toga mole stanovnike okolnih mjesta da redovito pretražuju svoja imanja, šupe, vrtove... “Arian je vješt dječak s fantastičnim instinktima. Može se vrlo dobro penjati i ima puno energije zbog čega bi mogao prevaliti veće udaljenosti ili se penjati", dodala je obitelj, piše Bild

Tijekom potrage za dječakom puštale su se majčine poruke u kojima mu dopušta da se obrati muškarcima i ženama koji paze na njega. Prema riječima stručnjakinje za autizam Jutte Bertholdt, koja savjetuje službe na terenu, dječak bi mogao izbjegavati kontaktiranje hitne službe bez dopuštenja nekoga kome vjeruje. "Pravila su relativno važna za osobe s autizmom", pojasnila je Bertholdt.

VEZANI ČLANCI:

Danas će dijete tražiti oko 800 pripadnika hitnih službi. Također, koristit će se deset dronova. Podsjetimo, timovi za potragu u petak su puštali dječje pjesmice preko velikih razglasa, a uključeni su i takozvani skybeammeri, odnosno uređaji koji proizvode velike snopove svjetlosti. Na taj su način pokušali privući Ariana. Slično tome, u srijedu su policija i vatrogasci koristili šarene balone napunjene helijem.

Policija je prije nekoliko dana priopćila kako je nadzorna kamera snimila Ariana kako hoda sam u ponedjeljak navečer. To, naime, potvrđuje izjave obitelji o njegovu nestanku. Na snimci se vidi kako 6-godišnjak hoda mašući štapom u ruci te ide prema šumi. 

 

GALERIJA Policajci pretražuju divlji deponij za ubijenom djevojčicom Dankom
Arian nestao u Njemačkoj
1/8

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije