Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS U ITALIJI

Radnici se otrovali plinom, petero poginulo: 'Čuo sam ih kako vrište, ali nisam mogao ništa učiniti'

Italian police car
Foto: Christoph Sator/DPA
07.05.2024.
u 12:57

U trenutku nesreće je koncentracija otrovnog plina bila 10 puta veća od granice opasnosti

U nesreći u postrojenju za pročišćavanje otpadnih voda u blizini Palerma je poginulo pet radnika. Još je jedan radnik pronađen bez svijesti te je hitno prebačen u bolnicu, piše BBC. Ove smrti na radnom mjestu su tek jedne u nizu diljem Italije, a razljutile su radnike i sindikate. 

Naime, radnici su pronađeni bez svijesti i maski, što ukazuje na probleme oko sigurnosnih protokola u postrojenju u Castelldacciji. Jedan član tima je za dlaku izbjegao smrt te je digao uzbunu, no ostali su podlegli trovanju. “Čuo sam ih kako vrište, ali nisam mogao učiniti ništa da ih spasim. Nekim čudom sam živ”, rekao je radnik Giovanni D’Aleo za talijanski dnevnik La Repubblica. 

Muškarci su radili u podzemnom spremniku od 5 kvadratnih metara do kojeg se moglo pristupiti kroz otvor na cesti. U trenutku nesreće je koncentracija otrovnog plina bila 10 puta veća od granice opasnosti. Kada su vatrogasci stigli na mjesto događaja uspjeli su spasiti jednog od radnika i izvući tijela petorice poginulih, a pronađen je i još jedan muškarac koji nije bio ozlijeđen. 

POVEZANI ČLANCI:

Službenog priopćenja AMAP-a, regionalne kompanije odgovorne za pročišćavanje otpadnih voda u tom području još nema. Samo nekoliko tjedana prije dogodila se još jedna nesreća na radnom mjestu kada je eksplodiralo postrojenje hidroelektrane u blizini Bologne. U toj nesreći je život izgubilo sedmero radnika.

Slučaj trovanja plinom iskomentirala je i talijanska premijerka i predsjednik. "Ova tragedija mora se detaljno istražiti", rekla je premijerka Giorgia Meloni na društvenoj mreži X. Sergio Mattarella je poručio kako se nada "da će biti razjašnjeno kako je došlo do incidenta" te je dodao kako je ova nesreća "naglasila potrebu za zajedničkim angažmanom svih društvenih snaga, poduzetnika i institucija". 

FOTOGALERIJA Radnici Varteksa od jutros u štrajku zbog neisplate plaća: ‘Nudili nam 50 eura svakome tko odbije štrajk...‘

Italian police car
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije