Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEŽBE NUKLEARNIM ORUŽJEM

Oštra poruka Medvedeva: Uđu li vaše trupe u Ukrajinu, nećete se moći sakriti ni u Kapitolu ni u Elizejskoj palači

Deputy head of Russia's Security Council Medvedev marks WW2 victory over Japan
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
06.05.2024.
u 11:31

Medvedev se žustro obrušio na političare na Zapadu, nazivajući ih ''infantilnim debilima koji su se domogli vlasti'' te podržao ove najave Kremlja o vojnim vježbama

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev oglasio se nakon što je Vladimir Putin naredio vojne vježbe koje uključuju i uporabu taktičkog nuklearnog oružja. Ove vježbe, koje stižu kao upozorenje Zapadu zbog nedavnih komentara, Medvedev je nazvao ''ciničnom računicom za političke dividende''. 

Sve je krenulo, podsjetimo, kada je francuski predsjednik Emmanuel Macron poručio kako ne isključuje ulazak francuskih trupa na teritorij Ukrajine. Ova izjava nije dobro sjela vlastima u Kremlju koje su takve potencijalne najave nazvali ''opasnima'', a potom je Rusija naposljetku i najavila vojne vježbe. 

Medvedev se žustro obrušio na političare na Zapadu, nazivajući ih ''infantilnim debilima koji su se domogli vlasti'' te podržao ove najave Kremlja, o čemu je pisao na svom Telegram profilu. 

''Sve je veći zbor neodgovornih nitkova među zapadnom političkom elitom koji pozivaju na slanje svojih trupa u nepostojeću zemlju. Sada uključuje predstavnike američkog Kongresa, francuskog i britanskog vodstva te pojedine luđake iz baltičkih država i Poljske. Oni također pozivaju na aktivnu uporabu svog raketnog oružja kojim su opskrbljivali banderovce diljem Rusije.

POVEZANI ČLANCI:

I nije riječ o proljetnom zaoštravanju nego o ciničnoj računici za političke dividende. Na Zapadu postoji nekakva totalna degradacija vladajuće klase. Ova klasa stvarno ne želi logično povezivati ​​elementarne stvari. Slanje vaših trupa na teritorij 'bivše' Ukrajine podrazumijevat će izravan ulazak njihovih zemalja u rat, na što ćemo odgovoriti morati. Nažalost, ne na području 'bivše' Ukrajine.

U ovom slučaju nitko od njih neće se moći sakriti ni na Capitol Hillu, ni u Elizejskoj palači, ni u Downing Streetu 10. Doći će svjetska katastrofa. Uzgred, Kennedy i Hruščov to su mogli shvatiti prije više od 60 godina. Ali sadašnji infantilni debili koji su se domogli vlasti na zapadu to ne žele razumjeti. I zato je Glavni stožer danas započeo pripreme za vježbe, uključujući aktivnosti praktične provjere priprema i uporabe nestrateškog nuklearnog oružja'', poručio je. 

>> VIDEO Napad na rusko vojno vježbalište

Komentara 38

MO
Mostobran
12:06 06.05.2024.

A kaze li Medvedev sto rade njegove trupe u Ukrajini? I obzirom da je vojni arsenal Francuske jednak onome Rusije, a NATO vojni arsenal 20 puta jaci od ruskog, kaze li sto Medo gdje ce se Rusi sakriti?

LU
Luftbalons
13:49 06.05.2024.

Kako NATO prijeti, tako i ovaj, gdje je razlika ? U prenošenju propagande, tuđe ne možeš čitati, a svoje izvrgnuto...uvijek rusija prijeti, a NATO posatvlja...macron prijeti slanjem NATO vojske na Rusiju, ali on je uglađeni šmokljan, a ovaj je rus, pa je automaski pijanac i prijeti ? Svašta,dobro mu je rekao

RK
RKS
11:50 06.05.2024.

Ovaj se previse razgalamio na najjacu vojsku sveta NATO . Neka ga obavjeste da i ostali imaju jake pucaljke , nece se braniti toljagama . Kaj ces , tolki mu domet svjesti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije