Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA RADNIKA OZLIJEĐENA

Ispucaju par milijuna metaka godišnje: HS produkt ima najmoderniju streljanu i obučene profesionalce

Karlovac: Tvrtka HS Produkt razvila novu jurišnu pušku VHS-2S
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
07.05.2024.
u 14:20

Dvije osobe lakše su ozlijeđene u pogonu proizvođača oružja HS Produkt u Karlovcu. Policijska istraga utvrdit će je li je ovdje riječ o tehničkoj ili ljudskoj omašci

HS Produkt je jedan od najvećih proizvođača pištolja na svijetu, a u pogonima u Karlovcu godišnje proizvedu između 400000 do čak 600000 pištolja raznih kalibara. Većinom ti proizvodi završavaju na tržištu SAD-a. HS Produkt proizvede i nekoliko desetaka tisuća jurišnih pušaka VHS-2, te njihove poluautomatske inačice koja se izvozi također u SAD, tamo gdje je kupovina poluautomatskih pušaka legalna i dopuštena civilima.

"Prave" VHS-2 jurišne puške prodaju se isključivo državama za vojne i policijske namjene. Praksa našeg proizvođača je da se svaki proizvedeni primjerak pištolja ili puške testira, odnosno "upuca", te se iz svakog od njih ispaljuje određeni broj metaka. Tek nakon tog testa, proizvodi mogu na tržište.

HS Produkt u svim golemim pogonima u Karlovcu izgradio je i najmoderniju streljanu u Hrvatskoj, gdje se godišnje za potrebe testiranja, ispuca par milijuna metaka svih kalibara. Prilikom gađanja vrijede strogo propisana pravila sigurnosti, a osobe koje ispucavaju pištolje i puške su profesionalno obučeni za to. Tek će policijska istraga utvrditi je li je ovdje riječ o tehničkoj ili ljudskoj omašci.  

 

FOTO/VIDEO Švedska u pripravnosti zbog Eurovizije: Najavljeni prosvjedi, policija spremna, na terenu i snajperisti
Karlovac: Tvrtka HS Produkt razvila novu jurišnu pušku VHS-2S
1/9
Ključne riječi

Komentara 2

KP
kplustunjevina
15:55 07.05.2024.

Treba napomenuti da je i u Hrvatskoj dopušteno posdjedovanje i nabava poluautomatsko vatreno oružje civilima. Novinar možda nije upoznat sa zakonom.

Avatar Asterix
Asterix
15:29 07.05.2024.

Koliko ljudi godišnje bude ubijeno iz proizvoda made in Karlovac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije