Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTROVNE GLJIVE POSLUŽILA UZ GOVEDINU

Australka optužena za trostruko ubojstvo navodno pokušala ubiti bivšeg muža najmanje tri puta

Foto: Pixabay/Pixsell
1/3
07.05.2024.
u 09:47

Nakon istrage se ustanovilo kako je još tri puta pokušala ubiti svog bivšeg muža između 2021. i 2022. te je stoga optužena za čak osam kaznenih djela

Erin Patterson (49) optužena je za trostruko ubojstvo te dva pokušaja ubojstva. Naime, Australka je u srpnju prošle godine za obitelj bivšeg muža skuhala Wellington govedinu uz koju je poslužila otrovne gljive. Tako je ubila svekra i svekrvu te svekrvinu sestru, no pred sudom se izjasnila da nije kriva, piše BBC.

Prema policijskim iskazima, navodno je svog bivšeg muža već pokušala ubiti najmanje tri puta. No, međutim, suđenju je tvrdila kako nije namjerno otrovala goste. Patterson je ručak skuhala u svom domu u Leongathi, jugoistočno od Melbournea, 29. srpnja prošle godine. Njen bivši muž, Simon Patterson je bio pozvan na ručak, ali nije mogao doći. Na ručak su došli njezini bivši svekar i svekrva Gail i Don Patterson, zajedno sa Gailinom sestrom Heather Wilkinson i Heatherinim suprugom Ianom.

Nekoliko sati nakon ručka su se svi počeli osjećati loše te su mislili kako su se samo potrovali hranom no u roku od nekoliko dana, bračni par u dobi od 70 godina i Heather Wilkinson, u dobi od 66 godina, su preminuli. Jedini je preživio Ian Wilkinson (68) nakon što je tri mjeseca proveo u bolnici. 

POVEZANI ČLANCI:

U policiji su rekli kako su svi pojeli zelene pupavke. Iznimno otrovne i smrtonosne gljive. Patterson je odmah postala glavni sumnjivac za ubojstva, a nakon istrage se ustanovilo kako je još tri puta pokušala ubiti svog bivšeg muža između 2021. i 2022. te je stoga optužena za čak osam kaznenih djela. Prvo ročište je zakazano za 23. svibnja, a njezin slučaj će biti proslijeđen po ubrzanom postupku Vrhovnom sudu u Melbourneu.

 

VIDEO Ovo ledi krv u žilama: Tornado uništio zgradu u Nebraski, kamera u automobilu snimila trenutak

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije