Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJE 44 GODINE

VIDEO Na današnji dan Hajduk i Zvezda su zagrljeni plakali, a cijeli Poljud pjevao je Josipu Brozu Titu

Youtube Screenshot
04.05.2024.
u 10:36

Što se tiče utakmice koja je prekinuta na dan Brozove smrti, Hajduk i Zvezda su odigrali novu 17 dana kasnije. Tada je Hajduk od Zvezde izgubio 1:3, što mu je bio treći od pet uzastopnih poraza.

Na današnji dan točno prije 44 godine u 42. minuti utakmica prekinute su utakmice prvenstva Jugoslavije na kojima su igrali Dinamo - Željezničar, Sarajevo - Osijek i Hajduk - Crvena zvezda. To je napravljeno nakon vijesti da je preminuo Josip Broz Tito, doživotni predsjednik Jugoslavije i jedan od najpoznatijih svjetskih državnika. Tito je umro u 15:05 sati te davne nedjelje, ali je vijest objavljena navečer tog dana, pred kraj prvog poluvremena tih dvoboja.

GALERIJA Dinamo i Hajduk u borbi za kritiziranog bivšeg vatrenog

1/17

Nakon što je s razglasa Maksimira, Koševa i Poljuda objavljeno da je umro Josip Broz, igrači su zajedno tugovali, kao i navijači. No, kako su kamere i izravni televizijski prijenos bili samo u Splitu, gdje su derbi igrali aktualni i budući prvak Jugoslavije, sačuvani su snimci kako igrači Hajduka i Zvezde zagrljeni na centru plaču od tuge.

VEZANI ČLANCI:

S tribina Poljuda na kojima se nalazilo 50 tisuća ljudi krenula je pjesma 'Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo'.  Hajduk i Zvezda tada su se dogovorili da će svake godine 4. svibnja zajedno obilježavati sjećanje na obljetnicu Titove smrti, ali to je trajalo do 1990. godine kada su se na Poljudu momčadi predvodili Dražen Mužinić i Vladimir Petrović Pižon, kapetani Hajduka i Zvezde.

Što se tiče utakmice koja je prekinuta na dan Brozove smrti, Hajduk i Zvezda su odigrali novu 17 dana kasnije. Tada je Hajduk od Zvezde izgubio 1:3, što mu je bio treći od pet uzastopnih poraza. 

 

Komentara 7

Avatar Castro
Castro
14:02 04.05.2024.

😂😂 Kad će prijateljska tekma na tužnu obljetnicu? Naš hajduk i torcida, vrime je..!! 😂😂

Avatar rubinet
rubinet
16:41 04.05.2024.

To su bila takova olovna vremena. Servirala se na TV /novinama samo jedna istina, samo jedna ideologija. Stoga nije ni čudna ta masovna histerija kod pučanstva.

PO
Poletarac101
15:19 04.05.2024.

Lukavo ste uvalili vjest dana👊

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije