Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA ČAST

VIDEO Internet bruji o potezu mlade Hrvatice, pogledajte što je napravila

Ema Sgardelli
Privatna fotografija
02.05.2024.
u 10:13

"Yorgelis Salazar je pretrpjela ozljedu, a Ema Sgardelli umjesto da nastavi meč je napravila ovo. Ovo je karate!", napisala je Svjetska karate federacija

Hrvatska karatistica Ema Sgardelli (19) osvojila je broncu na nedavnom turniru Svjetske karate lige u Antalyi. Četvrtfinale je izborila prvim mjestom u kvalifikacijskoj skupini. Ostvarila je pobjede protiv Turkinje Samine Yalcin 8-0, te Njemice Michelle-Sydney Ott 6-0, a remizirala s još jednom turskom predstavnicom Serap Arapoglu Ozcelik 0-0.

U susretu za ulazak među četiri najbolje Ema je pobijedila Talijanku Erminiu Perfetto 1-0, da bi u polufinalu uvjerljiva bila Venezuelanka Yorgelis Salazar 6-1. U meču za brončanu medalju Ema je slavila protiv Španjolke Mireie Oliveira Vizuete 5-0. 

Međutim, najviše je pozornosti izazvala je svojim potezom protiv Venezuelanke. 

"Yorgelis Salazar je pretrpjela ozljedu, a Ema Sgardelli umjesto da nastavi meč je napravila ovo. Ovo je karate!", napisala je Svjetska karate federacija, dok Karate Insight dodaje:

"Prekrasan trenutak u karate meču kada je natjecateljica završila meč primijetivši da njena protivnica ne može stajati na desnoj nozi."

Ema Sgardelli spustila je ruke, protivnica ju je zagrlila, a ovaj je potez izazvao brojne pozitivne reakcije na društvenim mrežama.

 
Ključne riječi

Komentara 1

TR
Trbonja7272
12:59 02.05.2024.

Gesta je vrhunska i vrijedna respekta ali kao što pokazuje fotografija rezultat u trenutku prekida je 6:1 za Salazar a do kraja meča je ostalo 2,8 sekundi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije