Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADRIAN NEWEY

Veliki šok u Formuli 1: Genijalni inženjer napušta Red Bull, ostaju bez pravog vizionara

Saudi Arabian Grand Prix
HAMAD I MOHAMMED/REUTERS
01.05.2024.
u 16:25

Newey (65) u Red Bullu radi od 2006. godine, a dizajnirao je bolide koji su tom timu donijeli šest konstruktorskih naslova između 2010. i 2023. i sedam vozačkih naslova koje su osvojili Sebastian Vettel i Max Verstappen.

Početkom 2025. godine Britanac Adrian Newey napustit će momčad Red Bulla, čiji je glavni konstruktor bio dugi niz godina, objavila je momčad Formule 1.

"Adrian Newey će napustiti Red Bull nakon 19 godina", objavili su iz Red Bulla, a razlog njegova odlaska nije naveden. Kao razlog njegova odlaska navodi se neprimjereno ponašanje direktora Red Bulla Christiana Hornera koji je optužen za seksualno uznemiravanje kolegice, no tvrtka ga je nakon interne istrage proglasila nevinim.

GALERIJA Prepoznajete li legendu u šetnji Zagrebom?

Saudi Arabian Grand Prix
1/7

"Moj san je bio biti konstruktor bolida Formule 1 i imao sam priliku ostvariti taj san", rekao je Newey dodavši kako je sada pravo vrijeme da štafetu predam drugima i potražim nove izazove. Newey (65) u Red Bullu radi od 2006. godine, a dizajnirao je bolide koji su tom timu donijeli šest konstruktorskih naslova između 2010. i 2023. i sedam vozačkih naslova koje su osvojili Sebastian Vettel i Max Verstappen.

VEZANI ČLANCI:

"Njegova vizija i genijalnost pomogli su nam da osvojimo 13 naslova u 20 sezona", rekao je šef momčadi Christian Horner.

I nakon pet utrka ove sezone Red Bull dominira prvenstvom Formule 1. U konkurenciji konstruktora ima 195 bodova, u odnosu na 151 koji je skupio drugoplasirani Ferrari. U poretku vozača vodi Max Verstappen sa 110 bodova, ispred klupskog kolege Sergia Peresa s 85 bodova. Tijekom karijere, osim s Red Bullom, Newey je radio i s Williamsom i McLarenom, a za njegove usluge trenutno je navodno najzainteresiraniji Ferrari.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije