Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO PRIZNANJE

Ugledni magazin uvrstio Hrvata među 30 najboljih trenera na svijetu

Serie A - Inter Milan v Torino
ALBERTO LINGRIA/REUTERS
07.05.2024.
u 11:46

Zanimljivo je da na ovoj listi, primjerice, nema izbornika Zlatka Dalića ili Igora Tudora, koji odnedavno vodi Lazio

Nogometni magazin FourFourTwo birao je 50 najboljih trenera na svijetu, a na popisu koji čini sama elita nalazi se i jedan hrvatski stručnjak.

Riječ o Torinovom strategu Ivanu Juriću, a zanimljivo je da na ovoj listi, primjerice, nema izbornika Zlatka Dalića ili Igora Tudora, koji odnedavno vodi Lazio. FFT je Jurića smjestio na sredinu svojeg poretka, odnosno na 30. mjesto.

“Čak je u tri navrata bio Genoin trener, a prije nego što ga je ugrabio Torino, Jurić je imao dvije uspješne sezone u Hellas Veroni, gdje je s vrlo malim budžetom bio deveti i deseti. Hrvatski trener je i s Torinom nastavio svoj niz plasmana u sredinu poretka, a karakterizira ga death metal nogomet. Od svojih igrača traži agresivno markiranje i pritisak, i to neumorno te bez prestanka”, napisali su u FFT-u za Jurića.

Inače, titula najboljeg pripala je Pepu Guardioli, koji je u prošloj sezoni s Manchester Cityjem osvojio praktički sve što se može, odnosno trostruku krunu. Ova sezona neće biti toliko trofejna, Građani su već ispali iz dva natjecanja, no predstoji im finale FA Cupa te napeta završnica Premier lige.

VEZANI ČLANCI:

Na drugom mjestu je Liverpoolov trener na odlasku Jürgen Klopp, dok je donedavno glavni kandidat za njegovog nasljednika Xabi Alonso iz Bayera treći.

Prvu petorku još popunjavaju Carlo Ancelotti iz Real Madrida, baš kao i petoplasirani Unai Emery, čija Aston Villa ove sezone sjajno igra.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:26 07.05.2024.

Vrijeme tj. vrime je da preuzme Hajduk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije