Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE LI OTIĆI?

U Maksimir stiže odlična ponuda za Brunu Petkovića? U igri novi klub: 'Zbunili su ga...'

Zagreb: Zagrijavanje igrača prije početka utakmice NK Rudeš i GNK Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
29.04.2024.
u 12:19

Prošle sezone Petković je imao ponudu turskog Trabzonspora kojeg je tada vodio nekadašnji Dinamov trener Nenad Bjelica, no odlučio je ostati u Dinamu

Bruno Petković ovoga bi ljeta nakon pet i pol godina mogao napustiti redove zagrebačkog Dinama. Ovaj sjajni 29-godišnji hrvatski reprezentativac sigurno će nakon isteka aktualne natjecateljske sezone na stolu imati brojne ponude inozemnih klubova. Ući će i u zadnju godinu ugovora na Maksimiru, a prema "migovima" iznutra, dojam je da bi ovog ljeta moglo doći do transfera.

Prošle sezone Petković je imao ponudu turskog Trabzonspora koji je tada vodio nekadašnji Dinamov trener Nenad Bjelica. Bjelici je pošlo za rukom dovesti Mislava Oršića iz Southamptona, ali Petković je ostao vjeran Dinamu. Prema nekim medijima, sve je između Petkovića i Trabzonspora već bilo dogovoreno, no na kraju transfer je propao.

Petković je bio velika želja Nenada Bjelice, a jednako ga cijeni i sadašnji trener Trabzonspora Abdullah Avci. Turski mediji pozabavili su se financijskim detaljima ponude za Petkovića koju će Turci ovoga ljeta poslati, a sve kreće od izlaznih klauzula za transfernu odštetu koja će se morati platiti Dinamu.

Petković u svom ugovoru s Dinamom ima dvije klauzule. Do 15. lipnja neki ga klub može dovesti za dva milijuna eura, a za vrijeme nogometnog Eura, do 15. srpnja klauzula će biti 2.5 milijuna eura. Tu cijenu Turci će itekako moći platiti, ali veliko je pitanje kakvi će biti osobni uvjeti ugovora za Petkovića.

Trabzonspor će Petkoviću ponuditi višestruko veću plaću od one koju ima u Dinamu, ali postoji i informacija u turskim medijima da taj klub nije jedini zainteresirani za njegove usluge. Navodno, doći će i ponuda nekog od istanbulskih velikana, no nije poznato o kojim je klubovima riječ.

"Bruno Petković je zbunjen", jedan je od naslova u turskim medijima po izlasku priče da je za njega osim Trabzonspora zainteresiran i zasad neimenovani istanbulski velikan. Poznato je tko bi to mogao biti – Galatasaray, Fenerbahče ili Bešiktaš.

Turci strahuju od jednog scenarija, a to je da bi Petković mogao pričekati kraj Europskog prvenstva kako bi razriješio svoj status u Dinamu i eventualni transfer. Tada više ne bi postojala izlazna klauzula od 2.5 milijuna eura, što bi klubovima koji ga žele dovesti znatno otežalo posao.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar CUBE
CUBE
13:04 29.04.2024.

Taman se ušaltao, juto trening popodne pelene a vi sad nešto menjate

Avatar barba_barba
barba_barba
12:36 29.04.2024.

Cirkus Roncalli?

5A
5_ak
17:20 29.04.2024.

Tu je na stolu i ponuda Stipske Bregalnice a ocekuje se i da Strumicka Belasica posalje zvanican upit do GNK Dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije