Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČILI NAVIJAČI

Trener europskih velikana u sasvim novoj ulozi: S trona skinuo čelnog čovjeka nakon 42 godine

Andre Villas Boas wins FC Porto Presidency
Foto: PEDRO NUNES/REUTERS
1/4
28.04.2024.
u 13:07

Kao trener, Villas-Boas je donio FC Portu četiri trofeja u sezoni 2010/2011 osvojivši Europsku ligu, nacionalno prvenstvo, Portugalski kup i Liga kup

Bivši trener André Villas-Boas izabran je za predsjednika FC Porta za razdoblje 2024.-2028., čime je s trona skinut Jorge Nuno Pinto da Costa, koji je na toj dužnosti bio čak 42 godine, objavio je u nedjelju slavni portugalski klub.

"André Villas-Boas novi je predsjednik FC Porta", objavio je klub u priopćenju za javnost objavljenom u ranim jutarnjim satima u nedjelju.

Tijekom izbora održanih u subotu, 46-godišnji bivši trener - koji je trenirao Porto, Chelsea, Zenit Saint Petersburg i Olympique de Marseille - dobio je 21.489 glasova od klupskih "sociosa", u usporedbi s 5.224, koliko je dobio njegov 86-godišnji protukandidat, koji iza sebe ima 15 uzastopnih mandata na čelu Zmajeva.

Kao trener, Villas-Boas je donio FC Portu četiri trofeja u sezoni 2010/2011 osvojivši Europsku ligu, nacionalno prvenstvo, Portugalski kup i Liga kup.

Tijekom predizborne kampanje Boas  je obećao da će za sportskog direktora angažirati bivšeg španjolskog reprezentativnog vratara Andonija Zubizaretu, kojeg je upoznao u OM-u, a nogometni resor povjeriti bivšem reprezentativcu Portugalcu Jorgeu Costi, koji je kasnije postao trener. No, dosadašnji predsjednik da Costa najavio je ovaj tjedan produljenje ugovora sa sadašnjim trenerom Porta Sérgiom Conceiçaom.

Od njegovog prvog izbora za predsjednika kluba, u travnju 1982., ova bitna ličnost portugalskog nogometa posljednjih desetljeća zaslužna je za 23 trofeja nacionalnog prvenstva i dva naslova europskog prvaka, 1987. i 2004. godine.No, Porto trenutno prolazi kroz financijsku i sportsku krizu, što dokazuje njegovo tek treće mjesto na ljestvici portugalske lige, 18 bodova iza vodećeg Sportinga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije