Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA PRIČA

Slavni sportaš iz susjedstva kojem ste se divili završio na psihijatriji. Uništio si je život i brak

Youtube Screenshot
05.05.2024.
u 16:50

Poslije aktivne karijere okušao se u trenerskim vodama, ali je u Poljskoj dobio otkaz zbog optužbi o novim problemima s alkoholizmom

Poznati slovenski skijaš skakač Primož Peterka u bogatoj karijeri je dva puta osvojio Svjetski kup u sezonama 1996/97 i 1997/98, na uglednoj novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice slavio je 1996/97.  Kao član slovenske reprezentacije osvojio je brončanu olimpijsku medalju 2002. u Salt Lake Cityju, a isti uspjeh je ponovio je na Svjetskom prvenstvu 2005 u Obertsdorfu. U Svjetskom kupu zabilježio je 15 pojedinačnih pobjeda. 

GALERIJA Gordan Jandroković pokazao rukometne vještine

1/13

Međutim, njegovu sjajnu karijeru zasjenio je problem s alkoholizmom zbog čega si je uništio brak i život, a jedno vrijeme je prije 10-tak godina završio na psihijatrijskom liječenju. Primož i njegova bivša supruga Renata imaju troje djece, ali njihov brak se nije mogao održati zbog konstantnih problema s alkoholom.

Primož se nikada nije riješio najvećeg poroka, što ga je na kraju stajalo braka i razvoda od Renate, s kojom je bio čak 23 godine. 

- Službeno smo se razveli prije šest mjeseci, a sad je prošla već godina dana otkako živim samo s djecom. Znate, kada ste toliko dugo s nekim, i to završi, umre dio vas. Doista sam vjerovala kako će ljubav biti dovoljna, ali su stigli problemi s kojima se nisam znala nositi - rekla je Renata Bohinec jednom prilikom. 

VEZANI ČLANCI:

Uz mnoge uspjehe Peterka je postao prvi Slovenac koji je skočio preko 200 metara na Planici, točnije 212 metara, što ga svrstava među rijetke koji su u to vrijeme ostvarili takav podvig.

 

Komentara 3

Avatar barba_arba
barba_arba
20:16 05.05.2024.

Bia je najbolji, ali nije tija sudjelovati u krađi Savudrijske Vale i kontaminiranoj arbitraži, pa su ga pošteni europejci odbacili.

MT
makan tahi
17:41 05.05.2024.

a tko bi trijezan išao skakati

Avatar Tombstone
Tombstone
02:20 06.05.2024.

Evo, ja se bas ne sjecam da je itko pratil skijaske skokove a pogotovo da se nekom divil...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije