Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMISIJA BI OVO PRIZNALA

Objavljena nova snimka iz VAR-sobe: Poslušajte što govore suci dok poništavaju gol protiv Hajduka

Osijek: U derbiju 21. kola SuperSport HNL-a Osijek i Hajduk odigrali 1:1
Borna jaksic/PIXSELL
29.02.2024.
u 15:15

Iako je VAR-soba bez puno premišljanja donijela odluku o tome da se gol Osijeka poništi, objašnjenje Sudačke komisije bilo je suprotno

Svakog dana u javnost izađe neka nova snimka iz VAR-sobe, s jedne od (derbi) utakmica Hrvatske nogometne lige. Nakon detalja iz Varaždina, s tamošnjeg gostovanja Hajduka, odnosno s Maksimira i Drosine gdje je gostovala Rijeka, evo i nove utakmice. Ovoga puta netko je u javnost pustio sporan detalj s dvoboja Osijek - Hajduk na Opus Areni. Riječ je o igranju rukom Darka Nejašmića, veznjaka Osijeka kod 0:0. Inače, utakmica je završila remijem 1:1.

Nejašmić je, podsjetimo, dvaput u svega par sekundi igrao rukom, a nakon toga je Osijek zabio prvi pogodak na utakmici koji je kasnije poništen. Netko je sada objavio komunikaciju iz VAR-sobe.

"VAR soba ovdje, pregledavamo snimku. Dva puta je igrao rukom, zovem te na ovaj fer", kažu iz VAR sobe, na što glavni sudac pita je li igranje rukom kažnjivo. Iz VAR sobe dolazi pozitivan odgovor, no poziva ga da dođe pogledati snimku. "Znači s jednom je rukom gurnuo pa s drugom, gledaj, op, op, op, ruka je. Točno tu di jesi", neki su od navoda u komunikaciji suca Igora Pajača s VAR-sobom u kojoj su bili Fran Jović i Ivan Vučković.

SNIMKU POGLEDAJTE OVDJE 

 

Osijek: U derbiju 21. kola SuperSport HNL-a Osijek i Hajduk odigrali 1:1
1/6

Podsjetimo, objašnjenje Sudačke komisije HNS-a par dana nakon utakmice glasilo je da to nije prekršaj kažnjive igre rukom. 

"Uz razmatranja PNI da je ruka u analiziranom incidentu jasno potporna, da lopta prema ruci dolazi neočekivano upućena od suparnika s minimalne distance, da igrač nije mogao izbjeći kontakt s loptom, te da je igrač Osijeka ostvario kontakt s loptom u potpuno prirodnoj kretnji ustajanja s podloge. KNS intervenciju VAR suca smatra neopravdanom, a interpretaciju suca tijekom pregleda snimka neispravnom. Kod postizanja tog pogotka nije prethodilo igranje rukom Hajdukovog igrača, već je isti loptu primio prsima na potpuno ispravan način. Pogodak je postignut ispravno u skladu s Pravilima nogometne igre", pojasnili su iz Sudačke komisije HNS-a.

@vecernjilist.sport Mlada nada Dinama dobio je hrvatsko državljanstvo: 'Osjećam se super, ja sam baš zadovoljan' #vecernji #dinamo #belinho ♬ original sound - Sport Večernji list

Ključne riječi

Komentara 1

EJ
ejStef
17:07 29.02.2024.

Hajduk utjerao strah sucima. Ali to Hajduku nije dovoljno, ove godine se ne svira dovoljno penala za njih... Radi straha od Hajduka niti drugim klubovima se ne sudi korektno, već se gleda da se slučajno ne dosudi nešto dvojbeno za Dinamo, Rijeku ili Osijek... U strahu su velike oči...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije