Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA PRIČA

Nevjerojatno što je heroj Reala pisao prije 12 godina, njegova objava se dijeli na internetu

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Bayern Munich
Foto: SUSANA VERA/REUTERS
1/6
09.05.2024.
u 09:43

Joselu je na početku karijere bio u Realu, odigrao je jednu utakmicu za prvu momčad i cijeli je život navijač kraljevskog kluba. Zanimljivo i da je za španjolsku reprezentaciju debitirao dva dana prije svojeg 33. rođendana.

Nogometaši Reala plasirali su se sinoć u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u Madridu svladali preokretom Bayern s 2-1. U prvom dvoboju u Muenchenu bilo je 2-2. Pogodak je za Bavarce dao Alphonso Davies (68), ali je pobjedu i finale Realu donio dvostruki strijelac Joselu (88, 90+1). Real će u finalu na Wembleyu igrati s Borussiom Dortmund, koja je s ukupnih 2-0 izbacila PSG.  Luka Modrić je igrao od 69. minute za Real i uspio je doći do svojeg šestog finala Lige prvaka, dok trener Bavaraca Thomas Tuchel ipak nije postao prvi koji bi vodio čak tri kluba u finalima Lige prvaka.

Real je čudesnim preokretom s dva gola u zadnjim minutama uspio još jednom izboriti finale Lige prvaka. Bayern je vodio s 1-0 do 88. minute i nevjerovatne pogreške vratara Manuela Neuera, a nakon toga su šokirani Bavarci primili još jedan gol. Sve je zapravo sličilo na veliko finale Lige prvaka 1999. kada je Bayern od Manchester Uniteda također izgubio s 2-1 nakon što je u sudačku nadoknadu ušao s prednošću od 1-0. 

A zamjena Joselu prometnu se u heroja utakmice. Prvo je izjednačio rezultat nakon velike pogreške Neuera u 88. minuti. Vinicus je uputio nejaki udarac koji je pogodio u glavu iznenađenog vratara, kome je lopta ispala, a Joselu je pritrčao i lako sproveo u mrežu. U 91. minuti uslijedio je potpuni preokret, a nakon duge akcije Reala ubacio je Ruediger, a Joselu u sredini neometan zabio još jedan gol. Taj gol je provjeravao VAR, a pozitivnu odluku Bernabeu je dočekao u ekstazi.

Joselu je na posudbi iz drugoligaša Espanyola, a njegova priča je jako zanimljiva. Nakon što su ga u karijeri redom zbog slabe napadačke forme odbacivali Hoffenheim, Eintracht, Hannover, Stoke City,  Deportivo i Newcastle te nakon što u prvih deset sezona nijednom nije zabio dvoznamenkasti broj golova, Joselu je došao u Alaves gdje je nanizao tri sezone s malo više od 10 golova, a učinkovit je nakon toga bio u Espanyolu.

Zanimljivo i da je za španjolsku reprezentaciju debitirao dva dana prije svojeg 33. rođendana.

Joselu je na početku karijere bio u Realu, odigrao je jednu utakmicu za prvu momčad i cijeli je život navijač kraljevskog kluba.

A sada se dijeli njegova objava iz kolovoza 2012. godine kada je Real igrao španjolski Superkup protiv Barcelone. Joselu je tada pitao pratitelje:

"Može li mi netko poslati link za gledanje Reala?".

Joselu je 12 godina kasnije, s 34 godine na leđima postao heroj Reala i odveo ga u finale Lige prvaka.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije