Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLCI GA SLAVE

Modrić je izveo čudo protiv Messija, a ponovio ga je i protiv Bayerna. Marca: 'Hrvat je vječan!'

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Bayern Munich
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
1/39
09.05.2024.
u 18:39

"Igrala se 73. minuta, a Real je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka uspio izjednačiti protiv PSG-a u sezoni 2021./2022. U potrazi za eksplozijom koju je momčad trebala na terenu, Modrić je monumentalnim potezom podigao Santiago Bernabeu", piše Marca

Kapetan vatrenih i legenda Real Madrida, Luka Modrić, svojim je nastupom u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Bayerna (2:1) ponovo oduševio navijače "kraljevskoga kluba". Europski divovi su s Allianz Arene otišli bez pobjednika (2:2), čime je susret na Santiago Bernabeu postao još napetiji. Usprkos brojnim prilikama i dominaciji španjolskog kluba, nisu mogli zatresti mrežu gostiju. Potom ih je u 68. minuti sjajnim golom šokirao Alphonso Davies i doveo Bayern u vodstvo. Real se dao u utrku s vremenom, a heroj večeri, Španjolac Joselu, u igru je ušao tek u 81. minuti. Svega sedam minuta kasnije zabio je prvi gol za izjednačenje, a tri minute kasnije ponovo se upisao u strijelce za preokret i veliko slavlje u španjolskoj prijestolnici.

Međutim, cijeli pothvat ne bi bio uspješan bez angažmana čitave momčadi. Navijači su posebno pratili Luku Modrića koji u Madridu ima status klupske legende. Oduševio ih je u nekoliko situacija. Jedna od njih je bilo slavlje nakon posljednjeg zvižduka. Zapazili su i njegovo ponašanje tijekom provjere gola za preokret u 92. minuti kada je inzistirao da glavni sudac pogleda VAR snimku sporne situacije. Španjolska Marca mu je posvetila tekst i istaknula još jedan važan doprinos u utakmici.

VIDEO Luka Modrić plakao nakon drame: 'Ovo bi mogao biti kraj'

Modrić je u 84. minuti izvrsno reagirao kod kontre Bayerna. Iz protivničke polovice trkom je ispratio kretanje lopte među protivničkim igračima. Naposljetku je lopta došla do Musiale koji je ostao sam pred vratarom Luninom. Međutim, s leđa mu se prikrao Modrić i bez prekršaja mu oduzeo loptu prije no što je stigao zapucati. 

"Sad će se malo tko ili nitko sjetiti Modrićevog trka kako bi ukrao loptu Musiali kada je ostao sam u dvoboju jedan na jedan protiv Lunina. Bila je 84. minuta i ta akcija je mogla završiti puno drugačije. Realu uvijek treba zapaliti fitilj za mobilizaciju u Ligi prvaka. A jučerašnji dan je bio na Modrićev račun", piše Marca pa dodaje:

"Modriću ovo nije bila prva obrambena majstorija u Realu. Desetka ima pravu paletu izbora takvih trenutaka. Mnogi od njih su prošli bez slave, ali postoji jedan koji navijači neće nikada zaboraviti. Predstava koja je sve promijenila i trenutak u kojem je Modrić podigao tribine srušivši Lea Messija."

"Igrala se 73. minuta, a Real je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka uspio izjednačiti protiv PSG-a u sezoni 2021./2022. U potrazi za eksplozijom koju je momčad trebala na terenu, Modrić je monumentalnim potezom podigao Santiago Bernabeu. Lopta je bila kod Messija u nogama, koji je započeo slalom prema Realovom golu. Tada je Modrić započeo trk u obranu i to je bilo presudno. Ne samo da je parirao Messiju u borbi već je presjekao loptu i izbacio je izvan igrališta. Bio je to još jedan fitilj koji je Modrić zapalio. Modrić je onaj koji se ne umara od povećavanja svog statusa legende", prisjetila se Marca trenutka iz osmine finala Lige prvaka prije dvije godine.

"Luka Modrić je vječan. Hrvatski veznjak je tip lidera od kojeg bi svi trebali učiti. Njegovi odgovori na terenu svaku utakmicu su isti. Želi nastaviti igrati i uživati u nogometu, pomagati svojim kolegama", zaključili su Španjolci.

GALERIJA Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Bayern Munich
1/17

Komentara 3

NI
Nipos18
20:03 09.05.2024.

Da li je Roby pratio tekmu - možda ga pomjeri bar na 5 mjesto...

PO
pocrn
22:03 09.05.2024.

….hahahahaha….za petnaest godina messieve Ere, mali zaboravni gremilin je messiu uspijevao zapisati registracijski broj .. hahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije