Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON KIKSA BARCELONE

Modrić i Real Madrid opet su prvaci Španjolske! To im je 36. naslov

LaLiga - Real Madrid v FC Barcelona
Foto: SUSANA VERA/REUTERS
1/3
04.05.2024.
u 20:50

Četiri kola prije kraja Real ima nenadoknadivih 13 bodova prednosti u odnosu na Gironu, koja je pobjedom preuzela drugo mjesto od Barcelone, koja ima bod manje od katalonskog suparnika.

Nogometaši Real Madrida postali su prvaci Španjolske nakon što je u derbiju 34. kola Girona na svom travnjaku svladala Barcelonu s 4-2. Četiri kola prije kraja Real ima nenadoknadivih 13 bodova prednosti u odnosu na Gironu, koja je pobjedom preuzela drugo mjesto od Barcelone, koja ima bod manje od katalonskog suparnika.  

Realu je 36. naslov prvaka, a do njega je došao sa samo jednim prvenstvenim porazom dosad. Ranije je u Madridu svladao Cadiz s 3-0.

U uzbudljivoj utakmici Girona je preokretom i podrugi puta ove sezone svladala Barcu, opet s 4-2.

Barcelona je na stadionu Montilivi u Gironi vodila 1-0 i 2-1. Uvodni pogodak zabila je već u trećoj minuti preko Andreasa Christensena, ali je Girona samo minutu kasnije izjednačila preko Dovbika, da bi na kraju prvog poluvremena udarcem Roberta Lewandowskog s jedanaest metara opet povela s 2-1.

U drugom poluvremenu Girona je deklasirala četu Xavija Hernandeza. Dvaput je zabio Portu (65, 75), a jednom Miguelu Gutierrez (67).

Girona, koja tek četvrtu sezonu u svojoj povijesti igra među španjolskom elitom, pobjedom je i teoretski zajamčila nastup u europskoj Ligi prvaka sljedeće sezone. U odnosu na petoplasirani Bilbao ima 13 bodova prednosti.

Standings provided by Sofascore
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije