Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNO UNIŠTENI

Jokić i NBA prvaci pred šokantnim ispadanjem, ovo im se nije dogodilo čak 500 utakmica

NBA: Playoffs-Minnesota Timberwolves at Denver Nuggets
Isaiah J. Downing/REUTERS
07.05.2024.
u 08:21

Bila je to iznimna izvedba Minnesote koja se posebno iskazala u obrani. Dokazuje to i podatak da je 80 koševa daleko najmanji broj koševa za Denver u jednoj utakmici cijele ove sezone, a posljednji put su manje u utakmici ostvarili prije nevjerojatnih sedam godina te prije gotovo 500 utakmica, 29. studenog 2017. kad su protiv Utah Jazza ubacili 77 koševa

Prošlosezonski NBA prvaci Denver Nuggetsi su pred šokantnim ispadanjem u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige. U drugom polufinalnom dvoboju, drugom na njihovom terenu u Denveru, Minnesota Timberwolvesi su ih svladali s dominantnih 106:80.

Bila je to iznimna izvedba Minnesote koja se posebno iskazala u obrani. Dokazuje to i podatak da je 80 koševa daleko najmanji broj koševa za Denver u jednoj utakmici cijele ove sezone, a posljednji put su manje u utakmici ostvarili prije nevjerojatnih sedam godina te prije gotovo 500 utakmica, 29. studenog 2017. kad su protiv Utah Jazza ubacili 77 koševa.

Dodatan razlog zašto je ova obrana Minnesite bila impresivna je činjenica da u kadru nisu imali svojeg daleko najboljeg obrambenog igrača, Rudyja Goberta.  

Gobertu, koji je tri puta u posljednjih šest godina proglašen najboljim obrambenim igračem lige, se dan prije rodio sin pa je pohitao u Minneapolis kako bi bio uz djevojku i vidio dijete. Porod je prošao u redu, ali ne i Gobertov povratak u Denver. Avion za Colorado nije mogao poletjeti zbog nevremena pa je Gobert ostao u Minnesoti, a Wolvesi znatno oslabljeni.

VEZANI ČLANCI:

Denveru nije pomogao ni njihov najbolji igrač te lanjski MVP lige Nikola Jokić. Imao je košarkaš iz Srbije 16 poena i skokova te 8 asistencija, ali šut iz igre mu je bio tek na 5/13. U prvom poluvremenu Jokić je imao tek osam poena. Još lošiju realizaciju je imao Jamal Murray, samo 3/18 u šutu iz igre. 

S druge strane, kod Minnesote su u napadu briljirali Karl-Anthony Towns i Karl Edwards, obojica s po 27 poena. Imali su jako dobru realizaciju, Towns 10/15 iz igre, a Edwards 11/17.

Sad se dvoboj Minnesote i Denvera seli u Minneapolis, a ne samo da će Minnesota nakon 2:0 u Denveru imati prednost domaćeg terena, već će moći računati i na Goberta.


 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije