Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATAN IZNOS

Znate li na koliko su Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Čolića? Ima nekretninu i u Hrvatskoj

Foto: Arena Hospitality Group
1/9
04.05.2024.
u 12:17

Američka portal bavi se utvrđivanjem tržišnih vrijednosti poznatih osoba, sportaša, biznismena, političara i drugih slavnih. Na njihovom opširnom popisu pronašao se i popularni Čola.

Jedan od najpopularnijih glazbenika s ovih prostora, Zdravko Čolić (72), kroz svoju dugu i bogatu karijeru koja broji preko 50 godina snimio je svevremenske hitove s kojima je nastupao diljem bivše države i u inozemstvu. U tom periodu bosanskohercegovački pjevač zaradio je velik novac, a jedan strani portal odlučio je procijeniti njegovo bogatstvo.

Naime, američka stranica celebritynetworth.com bavi se utvrđivanjem tržišnih vrijednosti poznatih osoba, sportaša, biznismena, političara i drugih slavnih. Na njihovom opširnom popisu pronašao se i popularni Čola, čiju su vrijednost osobne imovine odredili na 20 milijuna dolara.

 

GALERIJA: VIDEO Zdravko Čolić objavio novi hit! Poslušajte kako zvuči pjesma 'Biraj ti'

1/31

Algoritam stranice funkcionira tako da su uz pjevačevo ime izlistane i neke druge, njemu srodne poznate osobe, a ispod novčane vrijednosti nalazi se opis evaluiranog pojedinca. Zdravko je tako opisan kao jugoslavenska pop-zvijezda, dok ga autori uspoređuju s Tomom Jonesom. Kao kantautorov prvi studijski album navodi se 'Ti i ja' objavljen 1975. godine, nakon čega su nabrojani i ostali naslovi iz njegove bogate diskografije.

Čolić je, između ostalog, nastupio na stadionu Marakana te čak šest večeri zaredom punio beogradsku Arenu u kojoj ga je slušalo preko 100 tisuća ljudi, čime je postavio apsolutni rekord. Izvođač već godinama živi u luksuznoj vili u beogradskom naselju Košutnjak, a prošle godine se pisalo da je kupio i skupocjenu nekretninu u Hrvatskoj.

 

VEZANI ČLANCI:

 

Podsjetimo, jedan od najomiljenijih glazbenika u regiji uvijek je rado viđen gost u Hrvatskoj, gdje će dolaziti još češće. Naime, prema pisanju portala Istarski.hr, pjevač je kupio skupocjenu nekretninu u elitnoj zgradi u Puli koja se nalazi u Marini Verudi. Čolićev stan, koji je trenutačno u fazi izgradnje, nalazi se u sklopu atraktivnog i skupocjenog projekta smještenog na granici između marine i Pješčane uvale, a cijeli projekt uključuje pet novih zgrada koje se grade iznad marine pa tako imaju i pogled prema moru.

Riječ je o jednom od najvećih i najskupljih stambenih projekata u Puli u posljednje vrijeme, a cijene stanova kreću se oko 5500 eura po metru četvornom, a među 150 stanova ima i onih koji imaju više od 100 kvadrata i čija konačna cijena nadmašuje iznos od pola milijuna eura. Više detalja o novoj nekretnini poznatog glazbenika nije poznato, zna se tek da je Čolić prije nešto više od mjesec dana održao koncert u pulskoj Areni pa su mnogi skloni mišljenju da je upravo tada i realizirao proces kupoprodaje. 

Zdravkova solistička karijera iznjedrila je mnogobrojne hitove, a kao njegov osobni pečat izdvojile su se pjesme "Ti si mi u krvi", "Pusti, pusti modu", "Noć mi te duguje", "Sinoć nisi bila tu", "Gori vatra", "Produži dalje", "Ti možeš sve", "Svadbarskim sokakom" i mnoge, mnoge druge. Upravo uz taj opus odrastale su brojne generacije, stoga ne čudi da se za Čolićeve koncerte uvijek traži karta više.

 

VIDEO: Petar Grašo otkrio lijepe vijesti! Sa suprugom Hanom očekuje drugo dijete

Ključne riječi

Komentara 3

SE
Serđo23
17:02 04.05.2024.

Šta ovi vode računa koliko koji glazbenik ima para ?

MA
marinerocro
14:41 04.05.2024.

Uvijek se nađe blesavih koji slušaju i daju novac i za takvu primitivnu glazbu i počudne glazbenike.

SD
sdragan
14:25 04.05.2024.

Hm...Da kojim slučajem živi u Zagrebu, onda bi bio Hrvatski glazbenik...Pošto živi u Beogradu, onda je Jugoslavenski ??? Kako to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije