Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNA NATJECATELJICA

VIDEO Predstavnica Irske izjavila: 'Ja sam posebna jer sam queer i vještica'

Malmo: Predstavljanje sudionika Eurosonga na tirkiznom tepihu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/7
09.05.2024.
u 18:45

Bambi je u ranom djetinjstvu dijagnosticiran ADHD, odnosno poremećaj pažnje i hiperaktivnosti. Iako joj je prvotni plan bio studiranje plesa, nakon ozljede prebacila se na studij mjuzikla i pjevanja. Paralelno je nastupala na raznim humanitarnim događanjima namijenjenim osobama s invaliditetom, na kojima je utjelovljavala "princezu".

U utorak je održana prva polufinalna večer ovogodišnje Eurovizije, a jedan od natjecatelja koji je privukao najveću pozornost publike definitivno je irska predstavnica Bambie Thug, inače pravog imena Bambie Ray Robinson. Ova glazbenica rođena je u Corku 6. ožujka 1993. godine, a identificira se kao "nebinarna" osoba te preferira da se za nju koristi zamjenica "oni".

Sada se društvenim mrežama počeo širiti video s konfenrencije za novinare nakon nastupa, na kojoj je Bambie odgovarala na pitanja reportera. Jednog novinara zanimalo je što nju čini posebnom, a ona mu je odgovorila: - Posebnom me čini što sam queer i što sam vještica, nakon čega je uslijedio sablastan vrisak. Ovaj trenutak možete pogledati na linku ispod.

Podsjetimo, Bambi je u ranom djetinjstvu dijagnosticiran ADHD, odnosno poremećaj pažnje i hiperaktivnosti. Iako joj je prvotni plan bio studiranje plesa, nakon ozljede prebacila se na studij mjuzikla i pjevanja. Paralelno je nastupala na raznim humanitarnim događanjima namijenjenim osobama s invaliditetom, na kojima je utjelovljavala "princezu". Irish times objavio je nekoliko informacija i činjenica koje nikog nisu ostavile ravnodušne za ovu glazbenicu, a koja je definitivno ostavila pečat na ovu prvu polufinalnu večer Eurovizije.

GALERIJA: Predstavnica Irske zlostavljana je kao dijete, a onda je lani doživjela užas: 'Bilo je strašno...'


Malmo: Predstavljanje sudionika Eurosonga na tirkiznom tepihu
1/8

Ove je godine progovorila o seksualnom napadu i traumama, a u siječnju je Bambie otkrila da je imala složeni i teži oblik PTSP-a od brojnih seksualnih napada i traume koju je doživjela u djetinjstvu. Ove joj se godine PTSP ponovno aktivirao zato što je u svibnju prošle godine bila silovana.

- Pozvala sam prijatelja. Bilo je to prije mog debitantskog nastupa na Download Festivalu, najvećeg trenutka u mojoj karijeri do sada, i iskreno, ukrao mi je to iskustvo. Bila sam potpuno slomljena, maskirala sam se i ne sjećam se ni sekunde showa", kazala je te dodala: "Bilo je strašno, ali neću dozvoliti da me to zaustavi. To me samo čini jačom", iskreno je priznala neustrašiva Bambie koja je u svojoj boli pronašla snagu i inspiraciju da nastavi dalje, prenosi britanski The Sun.

VEZANI ČLANCI:

Ranije ovog tjedna kada je primijetila gomilu poruka mržnje i hejterske komentare, osvrnula se i na to te javnosti poručila: - Sjetite se da sam i ja čovjek. Prošla sam kroz toliko trauma i još uvijek se javljam s ljubavlju nakon svake prepreke i teškog vremena. Oduvijek sam bila feniks i vaše riječi i iskrivljeni stavovi me ne mogu povrijediti - poručila je zanimljiva Bambie kojoj je inače majka Irkinja, a otac Šveđanin, osim toga, Bambie ima i tri sestre.

Bambie je autor vlastitog žanra glazbe pod nazivom "ouija-Pop", a takvu kategoriju osmišljava zato što ne želi biti ograničena na samo jedan zvuk. - Moje stvari su Avant-Electro Pop i Hyper-Punk. Mi to zovemo grit pop ili rot, ali nedavno sam skovala termin "ouija pop" - objasnila je za Gai Times. 

VIDEO: Baby Lasagna nastupio u Euro fans Clubu

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar ljutapica
ljutapica
20:59 09.05.2024.

To je karta na koju igra. Talent 0. Pjesma 0. Sretno

Avatar MK3
MK3
21:08 09.05.2024.

...ako je to "željeni sadržaj" na HRTu, barem bi ga trebalo označiti sa 18+.

Avatar Barbie 💋
Barbie 💋
22:08 09.05.2024.

Ovi Irci su imali najkomičniji performans do sada..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije