Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRADA

SMS Deutsch Kollektiv okuplja poznata glazbena imena, objavili obradu 'This City Never Sleeps'

Promo
03.05.2024.
u 15:29

SMS Deutsch kao svoju prvu inspiraciju za ovaj projekt vidi u This Mortal Coilu, kolektivu otvorene strukture okupljenog oko labela 4AD u vremenu 1983-1991.

SMS Deutsch Kollektiv je okvir umjetničkog djelovanja koji je osmislio Straight Music Selector Deutsch, osnivač izdavačke kuće Dan, Mrak i glazbeni urednik na Yammat FM-u, autor magazina pop kulture Drive i glazbenog serijala Eine Kleine Nachtmusik. Prvo izdanje u digitalnom obliku objavljeno je 20.travnja povodom Record Store Day, dok će 12“ vinil u limitiranoj nakladi od 200 primjeraka stići u distribuciju do konca godine, sadrži obradu pjesme This City Never Sleeps, autora Annie Lennox i Dave A.Stewart.

Na B strani singla nalazi se Nik Orosi edit iste pjesme. Umjetnički smjer potpisuje SMS Deutsch, bubnjeve svira Srđan Gulić Gul, legendarni član Haustora, Dee Dee Melow i Discipline Kičme, glavni vokal je Jadranka Ivaniš Yaya, bas i sintesajzer svira Marko Levanić, a gitaru i sintesajzer Ivan Božanić, obojica članovi PipsChips&Videoclips. Album je snimao Ivan Božanić, produkciju potpisuju Božanić, Levanić i SMS Deutsch, mastering Pavle Miholjević. Dizajn omota je osmislio Mladen Runkas, dok je autor fotografije Sanjin Kaštelan. SMS Deutsch kao svoju prvu inspiraciju za ovaj projekt vidi u This Mortal Coilu, kolektivu otvorene strukture okupljenog oko labela 4AD u vremenu 1983-1991.

Dodatne asocijacije ovakve muzičkog stvaranja vidi kod bendova kao što su Gorillaz i The Council Collective ali i kompilacija Late Night Tales i Back To Mine. SMS Deutsch je autor šest albuma u formi cd-a, koji je objavio kao samoizdate; Disco Not Disco (2008), You Wanted A Hit, But Maybe We Don’t Do Hits (2011), Ludwig Kaoss (2012), Soulman Takes Polaroids (2013), This Corrosion (2013), Rote Autos (2015). Dan,Mrak je nezavisni diskograf, osnovan 1999.godine i do sada je objavio više albuma i singlova PipsChips&Videoclips, između ostalih antologijske Bog, Drveće i Rijeke, 2x2 Live @ZPC i Walt, album Svadbasa Jug, te singl Mekani hitovi za mekani grad i knjigu Mancea – Tajna Starog Hrasta. U pripremi je i Manceov vinil box set.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije