Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buduća kraljica

Princeza naglo odselila iz zemlje zbog ozbiljnih prijetnji: Njezin otac iskreno progovorio

Foto: Profimedia
1/9
09.05.2024.
u 07:00

Otkriveno je kako se princeza Catharina-Amalia odselila iz rodne Nizozemske zbog prijetnji

Nizozemska princeza Catharina-Amalia, koja će jednog dana naslijediti svog oca na nizozemskom tronu, otkrila je kako je zahvalna što je napokon pronašla sigurno utočište u Španjolskoj. Naime, na preseljenje su je natjerale životne okolnosti, odnosno prijetnje zbog kojih više nije mogla studirati u Amsterdamu, a gdje je dijelila život s ostalim studentima. 

Tek je nedavno otkriveno kako se ova 20-godišnjakinja preselila u Madrid zbog prijetnji koje je primila u jesen 2022. kada je započela svoj studentski život na University of Amsterdam. Prema pisanju BBC-ja, organizirana kriminalna skupina dala je naslutiti kako bi princeza mogla biti žrtva otmice ili napada, a zbog čega se iz studentskog doma preselila natrag u obiteljski dom. Studentski dom je napustila zbog visoke mjere opreza samo kako bi mogla nesmetano pohađati satove. 

Princeza se pojavila na svečanom danu za Nizozemsku, na dan kada je rođendan proslavio kralj Willem-Alexander, odnosno njezin otac i to u nizozemskom gradu Emmenu. Ondje se pojavila s roditeljima i dvjema mlađim sestrama, a tada je i prvi put progovorila o tajnom preseljenju u drugu državu zbog svega što je proživjela. 

 

1/9

 

VEZANI ČLANCI:

 

- Bile su to čudne okolnosti koje su me natjerale na preseljenje. Još uvijek sam zahvalna svima koji su mi omogućili da se tamo slobodno krećem. Upravo sam tamo uspjela pronaći malo više slobode. Puno više nego što sam tu bila u mogućnosti imati. No, Nizozemska je moj dom i sretna sam što ponovno mogu biti ovdje - poručila je buduća nizozemska kraljica. Da ne živi u Nizozemskoj, već u Španjolskoj, doznalo se prije nekoliko dana kada je nizozemska kraljevska obitelj bila domaćin španjolskom kraljevskom paru. Tada je kralj Willem-Alexander javno zahvalio kralju Felipeu i kraljici Letiziji što su omogućili siguran boravak njihovoj kćeri u Madridu.

 

FOTO Kate Middleton omiljena je članica kraljevske obitelji, ovo su njena najbolja izdanja

1/43

 

- Prošle godine okolnosti su zahtijevale da živi u Madridu. Tamo je napokon mogla nastaviti svoje školovanje na University of Amsterdam. Sve to bilo je moguće zahvaljujući ljubaznim naporima mnogih vaših sunarodnjaka, ali i vas samih. Želio bih izraziti svoju srdačnu zahvalnost vama i svima koji su nam pomogli - kazao je nizozemski kralj. 

 

VIDEO: Baby Lasafgna uoči polufinalne večeri: Odakle tebi ovolika mentalna snaga? 'Puno ljudi moli za mene'

Komentara 5

5S
505.scrtom
12:40 09.05.2024.

pobjegla ona od arapinjosa, previše ih je.

OP
Ocvali pupoljak
16:19 09.05.2024.

Kada ti iz vlastite zemlje bjezis jer ti prijete Marokanci, to puno govori ... i još članica kraljevske obitelji. Nešto je jako trulo u državi Nizozemskoj.

TA
takoje
11:53 09.05.2024.

e sada ju nemogu naći ... odličan članak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije