Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Angelina Mango

Predstavnica Italije nakon smrti oca je prekinula školovanje i osnovala bend s bratom

The 68th edition of the Eurovision Song Contest (ESC), in Malmo
Foto: JESSICA GOW/REUTERS
1/13
09.05.2024.
u 22:21

Angelina je pobijedila u žestokoj konkurenciji na Sanremu oduševivši sve svojom izvedbom pjesme "La Noia" (Dosada). Trenutačno je jedna od najomiljenijih zvijezda mlađe generacije u Italiji te na TikToku broji gotovo milijun pratitelja.

Večeras se u Švedskoj održava druga polufinalna večer ovogodišnje Eurovizije. Na sceni Arene Malmö za plasman u subotnje finale borit će se predstavnici 16 država, a nastupit će i izvođači iz Francuske, Španjolske i Italije, koje su već osigurale završnu večer.

Jedan od natjecatelja koji će večeras privući veliku pozornost publike talijanska je pjevačica Angelina Mango. Ova 23-godišnja izvođačica uoči prvog polufinala zauzela je treće mjesto po šansama za pobjedu na eurovizijskim kladionicama, iza našeg Baby Lasagne, koji trenutno vodi s uvjerljivih 43 posto šansi za pobjedu, te Švicarca Neme Mettlera. Mango je prva ženska predstavnica Italije nakon 2016. i Francesce Michielin, koja je s pjesmom 'No Degree of Separation' zauzela 16. mjesto.

GALERIJA: Predstavnica Italije gostovala je u HRT-ovom popularnom showu, a o Baby Lasagni priča odabranim riječima


The 68th edition of the Eurovision Song Contest (ESC), in Malmo
1/15

O lijepoj Angelini već smo pisali u sklopu analize najvećih konkurenata našeg predstavnika. Naime, Angelina je pobijedila u žestokoj konkurenciji na Sanremu oduševivši sve svojom izvedbom pjesme "La Noia" (Dosada). Trenutačno je jedna od najomiljenijih zvijezda mlađe generacije u Italiji te na TikToku broji gotovo milijun pratitelja. Rođena je 2001. u Marateji, a dolazi iz glazbene obitelji. Pjevači su bili i njezina majka Laura Valente i otac Giuseppe, poznatiji samo kao Mango. 

Nakon smrti oca 2014. godine nakratko je prekinula školovanje, ali ga je nastavila kada se s obitelji preselila u Milano. Tada je osnovala i bend u kojem je bubnjar bio njezin brat. Prvi singl pod nazivom "Va tutto bene" izdala je 2020., a 2021. već je prvi put bila na pozornici Sanrema za mlade, Sanremo Giovani. Nakon što je potpisala ugovor sa Sony Musicom nastupala je u nekoliko natjecanja, a izdala je i pjesme "Formica", te "Walkman" koju je producirao nekad i kod nas iznimno popularni Tiziano Ferro.

VEZANI ČLANCI:

Prošle godine u svibnju izdala je album 'Voglia di vivere' koji je prodala u čak 300.000 primjeraka te je postao triput platinasti. Nakon toga odlučila je opet stupiti na pozornicu Sanrema. - Imam pjesmu u koju vjerujem, vjerujem u samu sebe, kao i u tim oko sebe. Nadam se da će i nastup biti dobar jer sva trema nestaje kada se popnem na pozornicu. Sanremo obožavam i pratim ga odmalena - rekla je prije nastupa, a potom i odnijela pobjedu na tom prestižnom natjecanju među golemom konkurencijom raspjevanih zvijezda.

Mango se uoči nastupa na Euroviziji pojavila kao gošća u popularnom HRT-ovom showu 'Zvijezde pjevaju', gdje su je iznenadile reakcije publike. - Bila sam zbilja počašćena što nastupam u glazbenom showu 'Zvijezde pjevaju', svi su me odlično primili u Hrvatskoj ovih nekoliko dana. Mnogi su u studiju znali moju pjesmu i uvijek mi je drago kada ljudi izvan Italije prepoznaju moju pjesmu i pjevaju sa mnom, jer to znači da glazba dopire svagdje i da ne postoje jezične barijere kada je glazba u pitanju – ispričala nam je Angelina.

GALERIJA: Baby Lasagna družio se s fanovima Eurovizije: Ove godine nijedan sudionik nije pobudio toliki interes kao Marko

The 68th edition of the Eurovision Song Contest (ESC), in Malmo
1/23

Njezina pjesma “La Noia” u kratkom je vremenu postala veliki hit i ima više od 25 milijuna pregleda na YouTubeu i čak 46 milijuna streamova na Spotifyju, a za one koji ne razumiju talijanski zamolili smo Angelinu da nam objasni značenje ove pjesme.

Angelina se u Hrvatsku, točnije u Umag vraća u svibnju, kada će nastupiti na Sea Star Festivalu. Jedan je od izvođača na ovom festivalu i Baby Lasagna, naš predstavnik na Euroviziji, kojeg je Angelina imala priliku upoznati na eurovizijskim prepartyjima. – Jako je drag i ljubazan i jako mi se sviđa njegova pjesma i energija, a super mi je i njegovo ime – kaže nam talijanska pjevačica koju očekuje ljeto ispunjeno nastupima i novim pjesmama.

VIDEO: Baby Lasagna nastupio u Euro fans Clubu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije