Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO ZA OBOŽAVATELJE

KVIZ Jeste li najveći eurovizijski znalac? Pokažite znanje u našem kvizu!

Pobjednici ovogodišnjeg Eurosonga nastupili u Švedskoj
Foto: Stella Pictures/ABACA
1/12
04.05.2024.
u 08:00

Prije polufinala pripremili smo i kviz povijesti Pjesme Eurovizije. Ako odgovorite na svih deset pitanja, onda ste stvarno pravi znalac!

U Malmöu će se 7. svibnja održati prvo polufinale ovogodišnje Pjesme Eurovizije, u kojem će kao sedmi po redu, nastupiti i naš predstavnik Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim". Bit će to 68. izdanje najomiljenije glazbene manifestacije koja je već odavno prerasla granice Europe, i gledana je u Aziji, Australiji i Americi. Prije polufinala pripremili smo i kviz povijesti Pjesme Eurovizije. Ako odgovorite točno na svih deset pitanja, onda ste stvarno pravi znalac! 

Groznica koja prati natjecanje za pjesmu Eurovizije utjecala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malmö za 176 posto u razdoblju između rujna 2023. i travnja 2024., objavila je u srijedu jedna španjolska tvrtka za online rezervacije putovanja. Natjecanje za pjesmu Eurovizije, najveće u svijetu te vrste, održava se u Malmöu od 7. do 11. svibnja, nakon što je švedska pjevačica Loreen pobijedila na prošlogodišnjem natjecanju u Liverpoolu.

Očekuje se da će natjecanje u treći po veličini švedski grad privući oko 100.000 posjetitelja. I pretraga putovanja za Kopenhagen, manje od 50 kilometara udaljen od Malmöa, u istom je razdoblju porasla za 34 posto. Najzainteresiraniji za putovanje na natjecanje su turisti iz Francuske. Oni čine gotovo petinu ukupnog broja osoba koje su pretraživale stranice o mjestu natjecanja i o ostalim gradovima, a slijede ih Njemačka i Sjedinjene Države, podaci su španjolske tvrtke.

Eurovizijsko natjecanje održava se u dijelu turističke sezone u kojemu se obično manje putuje, između Uskrsa i početka ljetnih praznika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije