Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLE BEZ OSMIJEHA

Šivolija: Za propust s vizama netko će morati odgovarati!

Hrvatske boksačice
Saša Zinaja
17.09.2009.
u 09:00

Nitko ih nije dočekao na njihovu povratku u domovinu. Poslali su ih u Ukrajinu bez valjanih viza, zbog čega su morale propustiti nastup na Europskom prvenstvu u Nikolajevu, a sad, kad su se vratile, nikoga iz Hrvatskoga boksačkog saveza nije bilo da im se ispriča, da ih utješi.

Ni mediji nisu pokazali interes za rijedak peh hrvatskih boksačica, pa je te večeri Večernjakova ekipa bila jedina koja im je poželjela dobrodošlicu.

Telefoniralo se – kasno
– Cijela je situacija bila grozna i najbolje je da je što prije zaboravimo. Kad su nam policajci rekli da nećemo moći u Ukrajinu jer nemamo vize, u prvi nam se mah činilo da će se sve srediti, ali brzo smo shvatile da od našeg nastupa neće biti ništa. Provele smo noć u jednoj posebnoj prostoriji, spavale na nekim stolovima...

– U pritvoru?

– Moglo bi se i tako reći – ispričala je Varaždinka Ida Kovačević koja je uz Zagrepčanku Marinu Horvat (članicu BK Sesveta) mogla nešto dulje razgovarati, a Splićanke Željana Piteša i Nives Radić morale su se ubrzo oprostiti s ostatkom ekipe jer im je polazio zrakoplov za Split.

– Jutro poslije prve noći još smo se nadali da ćemo ipak nastupiti, puno se telefoniralo na sve strane, no kad smo dobili odobrenje da uđemo u Ukrajinu, službeno je vaganje bilo već obavljeno i nije nam bio dopušten nastup. Proveli smo još jednu noć u Odesi i vratili se kući. Znam da je curama teško, ali moraju ustrajati jer želimo nastupiti na OI u Londonu – napomenuo je izbornik Miljenko Rožmarić koji je uz Marija Šivoliju bio s boksačicama.

Ni bivši boksač Šivolija, član Izvršnog odbora HBS-a, nije skrivao ogorčenost zbog svega doživljenog.

A glasnogovornice nigdje
– Tužni smo što naše cure nisu dobile priliku da pokažu koliko vrijede. Za ovaj propust s vizama netko će morati odgovarati – kazao je Šivolija.

Umjesto da objasne zbog čega se sve to dogodilo, čelni ljudi boksačke organizacije odlučili su se za muk, pa se jučer na telefon nisu javljali ni predsjednik HBS-a Mladen Kruljac (nije se javio ni Šivoliji) ni glavna tajnica Melita Lochert koja je čak i glasnogovornica (!?) saveza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije