Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAZ SLAVIO U LEDENOJ

Poraz Medvjeda nakon kaznenih udaraca

Medveščak
Foto: Renato Branđolica/VLM
1/10
22.09.2009.
u 22:13

– Treći put zaredom napunili smo Ledenu, i to u utorak, što nije nitko prije napravio – oduševljeno je nakon još jednog hokejaškog hepeninga u Domu sportova govorio team menager Medveščaka Dragutin Ljubić.

Medvjedi su, ponovno na krilima 6000 navijača, u prvom domaćem sudaru s jednom od austrijskih momčad, Grazom, odigrali neodlučeno 2:2, a drugi su bod izgubili nakon produžetka i kaznenih udaraca.

Vratari dominirali
Bio je to dvoboj u kojem su dominirala dvojica vratara (Kristan i Weinhandl), a u kojemu na kraju više može žaliti domaćin koji je sve do pet minuta prije kraja dvoboja imao prednost od 2:1.

– Nakon prvog gostujućeg pogotka, koji je postignut iz nedopuštene pozicije, u nastavku smo bili bolja momčad. Stoga mi nije jasno kako smo zaradili čak 16 minuta isključenja. Ipak, ni bod nije loš – rekao je nakon susreta strijelac prvog pogotka za medvjede, Amerikanac Aaron Fox, koji nije bio najzadovoljniji suđenjem.

Ipak sude Austrijanci
– Moramo se pomiriti s činjenicom da nam sude austrijski suci koji će uvijek malo navlačiti za svoje momčadi. Znali smo da će s Grazom biti teško, no bili smo spremni za njih. I dalje smo pri vrhu i nećemo pasti u igri. Imamo psihički jaku momčad i iskusne igrače koji će se u nastavku lige samo još dizati – uvjerava nas prvi vratar Medveščaka i slovenske reprezentacije Robert Kristan koji je sinoć zabilježio čak 32 obrane.

– Medveščak se pokazao kao odlična momčad, posebno su dobro rješavali situacije s igračem manje. Imali smo dosta sreće u osvajanju oba boda – priznao je gostujući trener Bill Gilligan.

Medvjedi susret 6. kola igraju u petak u Klagenfurtu.

Ostali rezultati 5. kola EBEL lige: Alba Volan - KAC 2:1 (1:1), Olimpija - Red Bull Salzburg 5:4, Jesenice - Vienna Capitals 3:5, Villach - Linz 5:3. Redoslijed: Villach 10, Linz i Medveščak po 7, Graz, Olimpija i Vienna po 6, Alba Volan 4, Salzburg, Jesenice i KAC po 3 boda.

Ključne riječi

Komentara 3

SI
SITS
22:57 22.09.2009.

Atmosfera je bila izvanredna. Ako u utakmici briljiraju golmani obje momčadi, sve je rečeno i o utakmici. Šansi i udaraca na pretek. Ovaj put Grazeri su bili s(p)retniji i zasluženo nose dva boda iz Zagreba, iako je Medveščak bio bliži pobjedi (pogođena prečka kod 2:1). Sve je bilo na svjetskom nivou kako igrači obje ekipe, tako i navijači. Savjet svim ljubiteljima sporta. Umjesto da tratite vrijeme čekajući da Dinamo dočeka proljeće u Europi, Medvjedi već debelo tu Europu žive... Zato svi pravac Ledena dvorana!!!

LI
lijevibek
23:09 22.09.2009.

apsolutno se slažem s Jokerom... na hokeju nema Sammira da se vuče terenom za mikicu eura... tu je ovim dečkima glava u torbi 54 puta u 6 mjeseci pa ti vidi... bacanje pod pak, srčanost... to sve vrijedi za vidjet za 30 kuna...

SI
SITS
23:45 22.09.2009.

Bio sam na tekmi sa sinom i moram reći iako obojica ne volimo gubiti, izašli smo iz dvorane pod ozareni i puni utisaka. Više mi vrijedi ovaj pošteni poraz od ozbiljnog protivnika, nego 100 Dinamovih pobjeda u HNL-u od 6:0. Očito još nitko od nas nije svjestan kakvom natjecanju svjedočimo. To je otprilike kao kad bi Dinamo dobio pozivnicu Ruske, Portugalske, Nizozemske ili Turske nogometne lige. Zato svaka čast svima iz Medveščaka koji su u Zagreb doveli vrhunski hokej i sport općenito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije