Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talenti

Portsmouth na Makarskoj rivijeri osniva akademiju

Makarska
Zoran Grizelj
23.09.2009.
u 20:56

- Dogovorili smo se da u Makarskoj, Tučepima ili Baškoj Vodi akademija počne s radom sljedećeg ljeta, kaže Mate Jozipović.

Kada su Portsmouthovi predstavnici ljetos u Split došli na pregovore o Nikoli Kaliniću nije im bilo ni u peti da će se u Englesku vratiti bez priželjkivanog strijelca, ali i s jednom drugom idejom, po kojoj bi na oku držali nogometne talente iz cijele Dalmacije. Naime, nogometni menadžer Mate Jozipović predstavnike Portsmoutha odveo je u Bašku Vodu da vide njegovu nogometnu akademiju i Englezi su se tada zapalili za projekt "novi Modrići put Portsmoutha".

– Dogovorili smo se da sljedećeg ljeta počne s radom nogometna akademija pod nadzorom Portsmoutha. Još pregovaram s klubovima s ovog područja, ali izvjesno je da će akademija, koja će biti ustrojena po uzoru na Portsmouthove akademije u Engleskoj i Australiji, biti na Makarskoj rivijeri. Ponudio sam suradnju Zmaju iz Makarske, Jadranu iz Tučepa i Uraniji iz Baške Vode, pa ćemo vidjeti s kim ulazimo u posao – istaknuo je Jozipović.

Portsmouth planira u svojoj akademiji okupiti nogometne talente iz cijele Dalmacije, mlađe od 15 godina, kojima bi plaćao smještaj i školovanje.

– S talentima će raditi Kažimir Vulić, još jedan trener, a treći će doći iz Portsmoutha – kaže Jozipović.

– Idući sastanak s Portsmouthom imam sredinom listopada, tada bismo trebali dogovoriti pojedinosti – kazao je Jozipović o projektu u koji će Englezi godišnje ulagati između 200 i 300 tisuća eura.

Računica im je jasna, da samo jedan talenat nađe mjesto u Engleskoj sva ulaganja bila bi isplaćena.

Trojica mladih iz Makarske već bila u Portsmouthu
Poveznica između Portsmoutha i Hrvatske je podosta. Dovoljno je nabrojiti Prosinečkog, Živkovića (makarski zet), Mornara, Kranjčara. A trojica klinaca s makarskog područja, koji pod paskom Kažimira Vulića, bivšeg igrača Hajduka, treniraju kod Mate Jozipovića već su bila u Portsmouthu.

– Marko Radić (14 godina), Vlado Andrijašević (13) i devetogodišnji Duje Šošić, zajedno s Vulićem, otišli su u Portsmouth na poziv kluba i ondje trenirali. Zapazili su ih ljudi iz Portsmoutha kada su ljetos bili ovdje – kaže Jozipović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije