Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Najbrži recept za domaće uštipke: Bez čekanja da se tijesto digne!

Shutterstock
05.05.2024.
u 09:00

Jednostavan i brz recept zbog kojeg ćete uštipke raditi puno češće

Malo tko ne voli uštipke. Izvrsno odgovaraju vrući, kao i hladni, a mogu se kombinirati sa slanim, kao i slatkim prilozima pa nije nikakvo čudo što ih svi vole. No, njihova priprema ponekad može biti malo problematična jer treba i zamutiti tijesto i ispržiti ga. Da biste uštedjeli na vremenu, donosimo vam recept food blogerice @kuhinjicaa u kojem ne trebate čekati da tijesto naraste. Uživajte! 

Sastojci: 

- 2 jaja
- 250 ml jogurta
- 350 g brašna
- 2 žlice ulja + za prženje
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice suhog kvasca

VEZANI ČLANCI:



Priprema: Pomiješajte sve suhe sastojke, a u  drugoj posudi umutite jaja s jogurtom i 2 žlice ulja. Postepeno tu smjesu dodajte u suhe sastojke, miješajući dok ne dobijete srednje gusto tijesto. U dublju tepsiju sipajte ulje tako da je dubina 3-4 cm i ostavite da se zagrije na srednjoj temperaturi.

Nakon toga žlicom vadite smjesu tijesta i spuštajte je u zagrijano ulje. Zatim pržite uštipke sa svih strana dok ne dobiju zlatno smeđu boju, i pazite da ne zagore. Poslužite po želji. 

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?


Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
11:02 05.05.2024.

Super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije