Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncentrirajte se

Puno je teže nego što se čini: Možete li odrediti koliko je patki na fotografiji?

GADGETGRASP.COM
09.05.2024.
u 14:30

Mnogi su na društvenim mrežama ostali zbunjeni jer su mislili da je zagonetka jednostavnija

Pitanje se čini dovoljno jednostavnim: Koliko pataka vidite? Pa ipak, poput prave izazovne zagonetke, ova vizualna zagonetka puno je teža nego što izgleda. Zapravo, toliko je zbunila mnoge na društvenim mrežama da je postala viralna.

Ljudi na društvenim mrežama kao što su Instagram i Facebook često su zapanjeni koliko su njihove početne pretpostavke bile pogrešne – zbog čega su toliko željni doći do pravog odgovora. Dakle, koliko ima pataka? Čitajte dalje kako biste doznali, piše Reader's Digest. 

Foto: GADGETGRASP.COM

Isprva se čini da slika sadrži male patke raspoređene na način tri puta tri. Kao i kod većine zagonetki, ova postavka namjerno dovodi u zabludu. Oni koji skeniraju sliku brzo dolaze do (netočnog) odgovora devet. Samo će najpozorniji od zagonetača uočiti koliko ima pataka.

Koliko pataka vidite? Odgovor je 16. Pitate se kako ima gotovo dvostruko više pataka od onih koje na prvu upadnu u oči? Ispitajmo svaku od prividnih devet, krećući se s lijeva na desno i odozgo prema dolje, kako bismo doznali koliko pataka ima.

VEZANI ČLANCI:

Prva patka je upravo to: jedna patka. Ali pogledajte sljedeću, posebno oko glave i kljuna. Koliko pataka sada vidite? Tu je i druga, skrivena odmah iza prve. Dakle, u prve dvije sličice imamo tri patke. Treća patka je jednako nezgodna. U blizini krila i stopala skrivena je manja patka. U sljedećem redu, četvrta patka sadrži drugu, raspoređenu patku. A peta ima još jednu malu patku skrivenu blizu nogu. Sada smo stigli do devet pataka – i jedva da smo na pola puta!

Šesta ikona patke je za raspravu. Neki vide samo jednu patku. Drugi primjećuju oznaku na krilu koja se ne pojavljuje ni na jednoj drugoj ikoni i tumače to kao dodatnu patku. Računat ćemo je kao sličicu s dvije patke, jer ovo vodi do najprihvaćenijeg odgovora. U posljednjem redu imamo tri patke u sedmoj sličici. (Dodatne dvije prilično je lako uočiti.) A svaka od posljednje dvije sličice sadrži samo jednu patku. Dakle, sada smo došli do 16 (ili 15, ako ne računate navodnu drugu patku u šestoj sličici). I eto ga: 16 pataka.

Pouzdani i nesebični: Ovo su najsuosjećajniji horoskopski znakovi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije