Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELEGANTNO ZDANJE

Poznati zagrebački arhitekt uredio dragulj bečke elegancije na Ringstrasseu

Foto: Amauris
1/14
02.05.2024.
u 14:38

Hotel Amauris, otvoren u veljači 2023. na slavnom bulevaru Ringstrasse u Beču, simbolizira luksuz i sofisticiranost, a obnovu hotela predvodili su bečki arhitekti HOPPE + PARTNER ZT GmbH i dizajner interijera Nikola Arambašić.

Smješten na slavnom bulevaru Ringstrasse u Beču, novo uređeni hotel Amauris simbol je luksuza i sofisticiranosti, redefinirajući pojam boutique hotela svojim neusporedivim spojem personalizirane usluge, rafiniranog dekora i kulinarske izvrsnosti. Ovaj impresivan hotel, otvoren u veljači 2023. godine, utjelovljuje gracioznost i ljepotu koja podsjeća na kraljevskog leptira (Amauris), nadahnjujući svaki aspekt svoje dizajnerske koncepcije i iskustva gostiju.

Inspiracija kraljevskim leptirom

Hotel Amauris crpi inspiraciju iz gracioznog leptira Amauris, poznatog po svojim izražajnim krilima. Taj motiv prožima svaki aspekt dizajna hotela, od raskošnih mramornih interijera do pažljivo odabranih umjetničkih djela koje krase zidove. Rezultat je simfonija elegancije, gdje se povijesni šarm susreće s suvremenim luksuzom.

Obnovu hotela predvodili su bečki arhitekti HOPPE + PARTNER ZT GmbH i dizajner interijera sa zagrebačkom adresom Nikola Arambašić, koji su udahnuli novi život povijesnoj zgradi, čuvajući njezinu veličanstvenu fasadu i poznato stubište, ali i udahnuli moderne elemente te čak 160 tona mramora. Opera Suite, vrhunac luksuza u ponudi hotela, nudi 120 kvadratnih metara izuzetnog prostora, s balkonom koji gleda na živahnu Ringstrasse.

Tko je Nikola Arambašić?

Nikola Arambašić diplomirao je na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu 2014. s najvišim priznanjem "summa cum laude" i jednim od najviših prosjeka u povijesti fakulteta te je licencirani arhitekt od 2016. Ima bogato iskustvo vođenja preko 180 projekata različitih tipova i namjena, uključujući suradnju s renomiranim međunarodnim i lokalnim tvrtkama poput Electroluxa, Phillipsa i mnogih drugih.

Kulinarski užici

U središtu Amaurisa nalazi se Glasswing, gourmet restoran koji odašilje počast prozirnim krilima delikatnog leptira. Pod vodstvom kuhara Alexandrua Simona, Glasswing oduševljava nepce austrijski inspiriranim jelima s mediteranskim štihom, izrađenim od lokalnih sastojaka. Gosti mogu uživati u simfoniji okusa sa 7-slijednim jelovnikom uparenim s vrhunskim vinima ili se prepustiti à la carte užicima.

Oaza opuštanja

Nakon istraživanja Beča, gosti se mogu povući u oazu opuštanja hotela Amauris. Unutarnji bazen, ukrašen pomičnim staklenim krovom, nudi mirnu oazu ispod zvjezdanog neba, dok finska sauna, parna kupelj i moderna teretana zadovoljavaju sve ljubitelje wellnessa i fitnessa.

Hotel Amauris utjelovljuje suštinu bečkog gostoprimstva, gdje je svaki gost tretiran poput suvremenog plemstva. Od trenutka dolaska, posjetitelji su obavijeni atmosferom topline i rafiniranosti, gdje se njihove želje predviđaju i ispunjavaju s pedantnom pažnjom. Doživljaj boravka u hotel je kao priča isprepletena nitima veličanstva, elegancije i dodira mašte.

Pogled u budućnost

Kao prva Relais & Châteaux nekretnina u Beču, Amauris postavlja novi standard za luksuzno boutique hotelijerstvo u gradu. S daljnjim planovima za proširenje u Italiji i Hrvatskoj, koje predvodi Breiteneder Immobilien Parking AG, naslijeđe Amaurisa spremno je prijeći granice, nudeći zahtjevnim putnicima boravak uz neusporedivu eleganciju i sofisticiranost gdje god krenuli.

U srcu Beča, hotel Amauris stoji kao svjedočanstvo o vječnom privlačenju luksuza, pozivajući goste da zagrle ljepotu, uživaju u kulinarskim užicima i stvore dragocjene uspomene koje će trajati dugo nakon njihovog odlaska.

Sadržaj nastao u suradnji s Hotelom Amauris.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije