Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slažete li se?

Britanka o Hrvatskoj: 'Plaže su predivne, ali postoji jedan nedostatak...'

shutterstock
09.05.2024.
u 11:30

"Iako su plaže zadivljujuće, postoji jedna stvar koju turisti ne bi trebali zaboraviti spakirati za odmor na plaži u Hrvatskoj", istaknula je britanska novinarka

Esther Marsha, britanska novinarka koja je posjetila Hrvatsku, napisala je za Express.uk da su hrvatske plaže među najljepšim plažama u Europi s manjom gužvom nego u Španjolskoj ili Portugalu. Posjetila je plaže u Splitu, Dubrovniku i Hvaru te dodala kako je pronašla neka stvarno lijepa mjesta. 

"Međutim, iako su plaže zadivljujuće, postoji jedna stvar koju turisti ne bi trebali zaboraviti spakirati za odmor na plaži u Hrvatskoj", kaže Esther. "Mnoge hrvatske plaže su stjenovite i ako se planirate kupati u moru, morat ćete pripaziti na ježince. Ova mala morska stvorenja izgledaju poput malog crnog kamenja, ali nevjerojatno su bodljikava i lako bi vam mogla pokvariti odmor." 

VEZANI ČLANCI: 

Morski ježevi nalaze se duž cijele jadranske obale i imate dobre šanse vidjeti jednog ako se odete kupati u Hrvatskoj, upozorila je. Iako su javne plaže ponekad očišćene od morskih ježinaca, oni se često nalaze na udaljenijim plažama, na koja idu mnogi turisti. "Morski ježevi možda izgledaju prilično bezopasno, ali prekriveni su bodljama i mogu zadati bolan ubod", zaključuje Esther.

Objavljen popis najljepših plaža na svijetu: Svoje mjesto zauzela je i jedna plaža u Hrvatskoj

Komentara 10

Avatar morski
morski
12:06 09.05.2024.

Morski ježinci znak su čistoće mora, njihovo stanište je isključivo čisto more. Britanka bi to trebala znati. Očito je navikla na plaže bez ježeva, odnosno zagađen okoliš.

NI
niko63
14:10 09.05.2024.

Genijalan članak, treba ga nominirati za neku visoku nagradu.

Avatar The new statesman
The new statesman
14:36 09.05.2024.

Moze i komarac doci pa vas ubode ima i toga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije