Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaš , igrač Fenerbachea, reprezentativac

Bojan Bogdanović

bojan bogdanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Hrvatski košarkaš. Karijeru je započeo u hrvatskom klubu Zrinjski Mostar. Dobio nagradu za najboljeg sportaša sportskih klubova Zrinjski. Nakon Reala, danas igra za Cibonu.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović rođen je u Mostaru, 18. travnja 1989. godine. Otac mu je Mario Bogdanović, poznati odvjetnik i bivši košarkaš Lokomotive, Bosne... Kao dijete Bojan je sedam godina trenirao nogomet, a kratko i vaterpolo. Bio je dosta viši od vršnjaka, gurali su ga u napad, gdje je svoje tijelo koristio kao prednost. Bio je stalna meta centaršuteva i dugih lopti.

Košarkašku karijeru je započeo u hrvatskom klubu Zrinjski Mostar. Godine 2005. kupio ga je Real Madrid, ali je Bogdanović ostao na jednogodišnjoj posudbi u Zrinjskom. Iste godine dobio je nagradu za najboljeg sportaša sportskih klubova Zrinjski. Odlaskom u Španjolsku, Bogdanović je sjedio na klupi, bio je u drugoj momčadi Real Madrida dvije sezone, (2007./08.). No, u prvoj momčadi Reala nije dobio priliku i već sljedeće sezone otišao je naposudbu u Murciju. Potom se vratio u Real.

U ljeto 2009. riješio je status u Realu i kao slobodan igrač potpisao s Cibonom ugovor na četiri godine. Bio je  veliko pojačanje u Ciboni gdje je igrao na poziciji  beka šutera.

Zagreb je toliko zavolio da mu gotovo uopće ne nedostaje rodni grad. Za Mostar je bio dosta vezan dok nije otišao u Madrid. U Zagrebu je stekao prijatelje a i publika  ga je  odlično prihvatila.

bojan bogdanović
1/4

U Zagreb je  dolazio kao klinac, s 14-15 godina u Cibonu na probu pa su ga već tada neki treneri htjeli ostaviti u klubu, ali Bojan se nije htio odvajati od svojih. Poziv iz Madrida nije mogao odbiti. Tako je obilaznim putem završio u Zagrebu, koji je prva opcija za sve mlade Hercegovce. To je prevagnulo kada je odlučivao o dolasku u Cibonu. U prvoj sezoni u Ciboni sprijateljio se s Lukšom, Vukušićem i Princom.

Od 2011. Igra za turski klub za Fenerbahahce Ulker u kojem je jedan od ključnih igrača. U Hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji Bogdanović se nametnuo kao vođa.  

I dalje, nakon odigrane košarkaške sezone,  skoro svaki dan igra s ekipom mali nogomet. Tako ljeti u Mostaru ubija vrijeme i ostaje u formi. Bogdanović nije oženjen niti je u stalnoj vezi. Od ljubavnih veza pripisivala mu se ona s glumicom Ornelom Višticom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije