Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugodan san

Tražite idealan jastuk jer se noćima niste naspavali? Testirali smo novitet o kojem svi govore

Zagreb: Hespo anatomski jastuci
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
19.12.2023.
u 15:04

Glava, nenavikla na bilo kakav jastuk, na ovome je 'zelenku' brzo utonula u san. Ne da mi na Hespo Green Dream jastuku ni te, prve noći nije bilo neugodno, već mi čak ni u prvim trenucima našeg druženja nije bilo ni najmanje čudno. Kao da smo stari znanci, štoviše, prijatelji

Znate onaj osjećaj kada vam se čini „da vas je nešto tražilo“, baš vas, i da je nekako bilo suđeno da vas nađe, iako možda na prvu i ne djelujete kao dobar spoj? Tako mi je otprilike bilo s novim Hespo jastukom. Da se razumijemo, nisam od onih koji koriste jastuk, cijeli život spavam na trbuhu, i jedino tako mogu zaspati i naspavati se. Barem sam ja tako mislila.

No pogled na moj krevet, nakon jutarnjeg buđenja, otkrivao je drugu stranu priče; zgužvana plahta i razbacane deke ukazivale su na to da uopće ne spavam mirno. I to me nije zamaralo dok nisu počeli bolovi u vratu, leđima... Nisam ni slutila da je možda problem upravo u tome što spavam na trbuhu i što ne koristim jastuk. Za svoju muku s leđima i vratom optuživala sam vlastitu godinu „proizvodnje“. Da, lete godine...  A onda mi je jedan dan kolegica na poslu spomenula Hepo jastuk.

Iako sam se opirala toj ideji, kolegica ga je tako nahvalila da sam ipak odlučila otići po svoj prvi jastuk – Hespo jastuk s oznakom Green Dream.

„Evo, čak ću i zeleno sanjati“, pomislila sam i zapitala se kako bi mi to mogao odgovarati jastuk koji je od klasičnog teži i na opip čvršći, kad je meni i onaj običan, mekani – previše. No Hespo Green Dream jastuk nije običan, proizveden je od biomemorijske pjene pa zato i nosi naziv „zeleni“. Osim što je unutar mekan, ima svilenkaste navlake, a jezgra jastuka zelene je boje, neobičan je, rupičast i prozračan. Izgledao je tako dobro da sam odmah pomislila: „ako i ne bude dobar za spavanje, valjalo bih ga zadržati jer baš fora“.

14.12.2023., Zagreb - BARKOD: Hespo anatomski jastuci. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Prva noć na jastuku

I tako je fora zeleni jastuk uskočio pod moju glavu kao prvi svoje vrste u dugo vremena. Ono što najviše iznenađuje jest da je glava, nenavikla na bilo kakav jastuk, na ovome „zelenku“ brzo utonula u san. Ne da mi na Hespo Green Dream jastuku ni te, prve noći, nije bilo neugodno, već mi čak ni u prvim trenucima našeg druženja nije bilo ni najmanje čudno. Kao da smo stari znanci, štoviše, prijatelji. Za rebrasti uzorak navlake unaprijed sam bila pretpostavila da će mi smetati, da će mi možda i na licu ostaviti pruge. No rebrastu površinu mekane navlake od Silk tkanine, koja se može skidati i prati na 40 stupnjeva, uopće nisam osjetila.

Biomemorijska pjena Green Dreama prilagođava se glavi i vratu, stoga kako god sam se tijekom noći okretala, jastuk mi nije smetao i pružao mi je savršenu potporu. Inače, spavam na trbuhu, u položaju koji je loš za kralježnicu, što većinom objašnjava naviku spavanja bez jastuka. Inače, stručnjaci za spavanje savjetuju položaj na leđima jer se tek tada kralješci mogu poravnati u prirodni položaj. Dakle, Green Dream nekako me prirodno usmjerio na spavanje na leđima, „poravnao“ mi je kralježnicu pa sam mirno spavala čitavu noć, ujutro doznala što zapravo znači dobro se naspavati.

U čemu je tajna Hespo jastuka?

U potrazi za objašnjenjem čuda koje mi se dogodilo (naspavala sam se u položaju inače sebi nesvojstvenom i na jastuku, koji inače nikad ne koristim) na stranicama Hespa pronašla sam odgovor – “Novi jastuk Green Dream nastao je kao odraz našeg poštovanja prema prirodi i održivosti. Jezgra i navlaka jastuka napravljene su na održiv način. Jezgra jastuka je proizvedena s biouljima, a navlaka jastuka je napravljena od 100% recikliranog poliestera. Jastuk dolazi s dvije higijenske navlake, izrađene od Second Life tkanine, te perive na 40˚C.” Baš ove rečenice potaknule su me na još jedan izazov koji mi je jednako zahtjevan kao spavanje na leđima, a to je – spavanje na boku.

Green Dream bez problema se prilagodio, idealan je i za ovaj položaj. Ok, ali što ako baš hoću spavati kako sam navikla, na trbuhu? E to je bio izazov treće noći. Pogađate li? Uz Hespo Green Dream uspjela sam i to. Iako je puno udobnije na leđima i na boku, kako i preporučuju stručnjaci, može se i na trbuhu. Moj zaključak nakon tri noći s Hespo Green Dream jastukom:  zanimljivo iskustvo i korisno uloženih 58,50 eura, a i dimenzije ovog jastuka, 73 x 43 x 14 cm, savršeno mi odgovaraju.

14.12.2023., Zagreb - BARKOD: Hespo anatomski jastuci. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Odlučila sam potražiti jastuk i za svog partnera

Ne bi bilo fer i bilo bi krajnje sebično da ja spavam, dok se moj partner pokraj mene muči cijelu noć. Odlučila sam i njemu pronaći jastuk baš po njegovoj mjeri i navikama spavanja.  

I kako moj partner najviše voli spavati na leđima (uz puno hrkanja, naravno), potražila sam jastuk za spavače „klasičare“, a to je Hespo Revitalux Soap, jastuk je od Hypersoft pjene te se oblikuje prema tijelu spavača. Od „zelenka“ je nešto manji i niži, kompaktniji je te na prirodan način osigurava antialergijska, antistatička svojstva i termoregulaciju.

Pronašla sam jastuk i za mamu!

I dok sam tako birala jastuk za svog partnera, sjetila sam se i svoje mame, koja se godinama bori s raznim alergijama, a uz to ni leđa joj više nisu u top formi.

No jastuk za mamu bilo mi je malo teže odabrati, jer u konkurenciji su bili Hespo Fresh Dream i Hespo Revitalux Ergo jastuk. Oba se prilagođavaju spavaču i oblikuju se prema njegovu tijelu.

Hespo Fresh Dream kombinacija je memory pjene i watergel pjene, pruža izniman osjećaj svježine, nježno hladeći glavu, prozračan je te manje sklon akumulaciji prašine, grinja i alergena, što je posebno korisno za osobe s alergijama. Kako pamti konture tijela i prilagođava se svakom spavaču individualno.

Hespo Revitalux Ergo jastuk je zanimljivog oblika i plavo-bijele boje, a također je izrađen od Hypersoft pjene, kao onaj koji sam odabrala za partnera. I, naravno, na prirodan način osigurava antialergijska, antistatička svojstva i termoregulaciju, a namijenjen je spavačima koji vole usnuti na leđima i na boku. U odabiru jastuka za mamu, presudila je njezina preferencija spavanja na boku, a iz Hespa za takve spavače preporučuju više i čvršće jastuke pa ipak Hespo Fresh Dream ovaj Božić ide po bor.

No tajna dobrog spavanja nije samo u kvalitetnom jastuku, a moje oduševljenje jednako su osvojili svi proizvodi međimurske tvrtke Hespo, koje u Prelogu osmišljava i izrađuje više od 700 zaposlenika, i to već 30 godina. I, spremam se testirati još neka njihova rješenja.

Sadržaj nastao u suradnji s Hespom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije