Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI KRAŠEV HIT

FOTO Vrele kocke vruća su roba na tržištu pa smo ih probali: 'Kao, sve fino fino, a onda...'

Zagreb: Fontana vrele kocke
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/9
10.05.2024.
u 07:00

Kupili smo ih za 3,49 eura. Cijena im, dakle, nije naročito paprena, ali kad smo ih otvorili, pomalo tužno smo zaključili da ih je u kutiji nekako premalo. Pogotovo ako će biti fine, što je trebalo tek doznati...

Vrele kocke trenutačno su vruća tema na hrvatskom tržištu. Inspirirane roštiljem čija se sezona zahuktava, potpuna su suprotnost mnogima omiljenim Ledenim kockama. Njih obožavatelji jedu ohlađene, iz hladnjaka, no što je s ovima? "Zamislite samo Kraševu kvalitetnu tamnu čokoladu koja se spaja s pikantnim chillijem – pa to će doslovno zapaliti svako nepce, a ne samo roštilj jer… ovo nije samo priča o slatkom i pikantnom, ovo je priča o avanturi koja vas čeka da je započnete", tako su svoj novi hit prezentirali u Krašu. Kako mi u rubrici Barkod obožavamo gastro avanture, morali smo ih kušati.

Kupili smo ih za 3,49 eura. Cijena im, dakle, nije naročito paprena, ali kad smo ih otvorili, pomalo tužno smo zaključili da ih je u kutiji nekako premalo. Pogotovo ako će biti fine, što je trebalo tek doznati... No prije dojmova, evo nekoliko informacijama o pralinama. Preskočite ovaj dio ako pazite na kalorijski unos jer su prava mala bomba, s 553 kalorije u 100 grama. Od toga je 55 ugljikohidrata, tj. 54 grama šećera. Čokolada sadrži minimalno 48 posto kakaovih dijelova.

Na čokoladu nije bilo zamjerki. Svima je fina, i ona izvana, ali i punjenje. Dok smo grizli i lomili prve zalogaje, nije nam mnogo toga bilo jasno. Kako je ovo drukčije od običnih čokoladnih pralina, gdje je chilli i ne bi li trebalo biti barem malo ljuto? Pogledavali smo se i međusobno si postavljali ova pitanja. Dok nam se u grlima nije počela događati prava mala senzacija...

Anamaria: Dobra čokolada, ukusna i miriše na čokoladu. Unutra je tamno punjenje, ne vidi se chilli. U ustima nema okus ljutine već klasične praline, no u grlu nakon što se pojedu ostaje ljutkasti okus. Teško da ih se može pojesti puno, ali za ljubitelje ljutkaste čokolade je odlično. 

Petra: Vuče da uzmeš još jednu, baš paše tamna čokolada s chilli okusom. Očekivala sam da će punjenje biti crvene boje, tamna boja malo zavara kušača. Ako ne znaš i ne vidiš kutiju, iznenađenje je kad se zagrize. Ali nije preljuto, ljutina dođe nakon nekog vremena, no ništa prestrašno. 

VEZANI ČLANCI:

Paula: Mislim da je ovo najbolji novi proizvod Kraša! Čokolada mi je fenomenalna, punog okusa i još je mekano iznutra. Fantazija! Dovoljno je ljuto, a ne previše. No ne bih je preporučila onima koji ne vole jake okuse, posebice ljuto. 

Ana: Kao, sve fino fino, a onda... Već si i zaboravio da si je pojeo, pa te šutne ljutina u grlu. Čokolada mi je ukusna, punjenje također dobro, lijepo, kremasto. Sve je samo čokolada, chillija nema ni u okusu ni mirisu, a bome ni na pogled. A onda u grlu ljutina počne djelovati. Ugodno se osjeti i osvježava, u lijepom skladu s čokoladom. 

* Stavovi izneseni u ovom tekstu neovisna su mišljenja ljudi koji su sudjelovali u analizi i nisu službeni stav Večernjeg lista.

FOTOGALERIJA Koje su najbolje: Testirali smo najpopularnije ovotjedno jelo, lazanje koje se dovršavaju doma

Zagreb: Fontana vrele kocke
1/26

 

Ključne riječi

Komentara 7

D1
Dinamo 1982
09:50 10.05.2024.

Molim pametnije od mene koji se kuže u službeni jezik. Da li se kaže ispravno vrela kocka, vrela juha ili je hrvatska riječ vruće kocke, vruća juha itd.

KI
kingtom
07:51 10.05.2024.

Totalni promašaj. I ne znam zašto u HR prodaju pod tim nazivom koji je još gori od samog prouzvoda.

Avatar Aurel
Aurel
09:50 11.05.2024.

"Čokolada sadrži minimalno 48 posto kakaovih dijelova." - kakaovih dijelova??? što je to? od kojih "dijelova" se sastoji taj kakao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije